Любимото на малки и големи феноменално семейство се завръща във "Феноменалните 2". Този път Хелън (Холи Хънтър) действа като Еластина под светлините на прожекторите, оставяйки Боб (Крейг Т. Нелсън) у дома с Виолета (Сара Вауъл) и Даш (Хък Милнър) да се справя с всекидневните героизми на "нормалния" живот. 

Тази трудна за всички промяна става още по-тежка поради факта, че семейството все още не е наясно с пробуждащите се суперсили на бебето Джак-Джак. Когато нов злодей измисля брилянтен и разрушителен план за световно господство, семейството и Мразон (Самюъл Л. Джаксън) трябва да намерят начин отново да работят заедно, което е по-лесно на думи, отколкото в действителност, въпреки че всички са феноменални. 

Режисьор отново е Брад Бърд ("Железният гигант", "Феноменалните"), а продуценти са Джон Уолкър ("Феноменалните") и Никол Гриндъл ("Sanjay’s Super Team", "Играта на играчките 3"). 

Режисиран от Брад Бърд, Феноменалните спечели "Оскар" за най-добър пълнометражен анимационен филм. Бърд е режисьор и на носителя на "Оскар" Рататуи на "Дисни" и "Пиксар", както и на игралния "Утреландия" и "Железният гигант", носител на БАФТА за анимационен филм през 1999 г.

Феноменалните спечели повече от 633 млн. долара в световния боксофис през 2004 г., като отбеляза втория най-голям премиерен уикенд за анимационен филм на всички времена дебют от 70 млн. долара.

Този петък (15 юни) "Феноменалните 2" ще нахлуят в кината на 2D и 3D, гледайте трейлър с български субтитри в следващото видео: