В средата на 70-те години на миналия век Робърт де Ниро е сравнително неизвестен в Холивуд. В продължение на десетилетие той има няколко роли, преди да получи ролята на Вито Корлеоне в "Кръстникът 2". В интервю за Си Ен Ен той разказва как тази роля е променила живота му.

Със сигурност променя и кариерата му, като го катапултира към звездната слава. През следващите четири години идват филмите "Шофьор на такси", "Разяреният бик" и "Ловецът на елени". Оттогава насам той е огромно име във филмовата индустрия, снимайки филми във всички жанрове.

Най-популярният му жанр обаче винаги са били гангстерските филми. След "Кръстникът II" той се снима в други филми за мафията, сред които "Недосегаемите", "Добри момчета", "Казино" и "Ирландецът". Сега се готви да скочи отново в подземния свят с нова роля, която го връща към жанра.

„Дедлайн“ съобщава, че Робърт де Ниро ще си партнира с дългогодишния си сътрудник Бари Левинсън в мафиотската драма "Wise Guys". Двамата са си сътрудничили многократно преди това, включително във филмите "Wag the Dog" и "Sleepers". Никълъс Пиледжи, който е автор на "Добри момчета", е в борда на сценаристите. Ветеранът от "Роки" Ървин Уинклър е част от продуцентския екип.

Екипът зад филма обещава да представи реалистичен поглед върху мафията. С двама носители на "Оскар" (Левинсън спечели наградата за най-добър режисьор за „Рейнмен“, а Де Ниро - за най-добър актьор за „Разяреният бик“ и за най-добър поддържащ актьор за „Кръстникът 2“, очакването става все по-силно, пише оещ БГНЕС.

Филмът ще проследи реалното съперничество между двама босове на италианската мафия в Америка през 50-те години на миналия век - Вито Дженовезе и Франк Костело. Костело е един от най-могъщите мафиотски босове в Америка, който се сприятелява с прочутия Лъки Лучано и обявява, че работи само с италианци. В странна връзка се съобщава, че Костело е вдъхновил Дон Вито Корлеоне, първия и най-влиятелен герой в кариерата на Робърт де Ниро.

Костело оцелява след опит за убийство от страна на конкурентния бос Вито Дженовезе. Дженовезе изпраща Винсент Гиганте да го убие. Гиганте прострелва мафиотския бос, но не успява да го убие. Той все пак го убеждава да отстъпи властта на Дженовезе и да се оттегли от мафията. По време на съдебния процес за опита за убийство той свидетелства, че не е могъл да идентифицира убиеца си, и Гиганте излиза на свобода.

Някои от най-класическите и награждавани филми в мафиотския жанр са базирани на истински истории. Някои от тях се превръщат в едни от най-добрите филми на съответните десетилетия. Това, което може да отличи "Wise Guys" от останалите такива филми, е уникалното решение Робърт де Ниро да се превъплъти и в двамата главни герои.

Предвид образите на двамата мъже, той определено има качествата да се справи. Но това, че един и същи актьор изобразява две противоположни страни на мафиотски конфликт, създава някои интересни въпроси. 79-годишната възраст обикновено е моментът, в който актьорите забавят или дори прекратяват кариерата си. Де Ниро не само се движи с пълна пара напред, но и ще изпълнява двойна роля. 

Вижте повече за най-значимите филми на Робърт де Ниро във видеото по-долу: