Технологичният гигант Apple обяви победителите в третите годишни музикални награди на Apple Music, които отличават най-добрите изпълнители на 2021 г. и влиянието им върху световната култура.

Рапърът Дъ Уикенд спечели наградата за Глобален изпълнител на годината на Apple Music Awards, а певицата Оливия Родриго - отличията за най-добър албум, най-добра песен и пробив на годината.

Наградите на Apple Music отличават постиженията в музиката в пет отделни категории – най-добър изпълнител, най-добър автор на песни, най-добра песен, най-добър албум и пробив на годината.

Победителите се избират чрез процес, който отразява както редакционната позиция на Apple Music, така и на предпочитанията на музикалните фенове по света - песните и албумите, които са слушали най-много през последните дванадесет месеца.

Тази година Apple Music Awards въведоха нова категория отличия за най-добър регионален изпълнител на годината, които отличават изпълнители от пет страни и региони: Африка, Франция, Германия, Япония и Русия.

Регионалните награди за изпълнителна годината са признание за изпълнителите, оказали най-голямо влияние в културното отношение, както и в класациите в съответните страни и региони на музикалната стрийминг платформа.

"Последните 12 месеца се оказаха забележителни за музиката и ние сме развълнувани да почетем артистите, които оформят културата и се свързват с фенове в целия свят в Apple Music", каза Оливър Шусер, вицепрезидент в Apple на Apple Music и Beats.

А сега нека видим големите победители през 2021-а…

Снимка: Apple Music Awards

Глобален изпълнител на годината - The Weeknd

Снимка: Apple Music Awards

Пробив, най-добър албум и най-добра песен на годината - Оливия Родриго

Снимка: Apple Music Awards

Автор на песни годината - H.E.R.

Снимка: Apple Music Awards

Изпълнител на годината (Африка) - Wizkid

Снимка: Apple Music Awards

Изпълнител на годината (Франция) - Aya Nakamura

Снимка: Apple Music Awards

Изпълнител на годината (Германия) - RIN

Снимка: Apple Music Awards

Изпълнител на годината (Япония) - OFFICIAL HIGE DANDISM

Снимка: Apple Music Awards

Изпълнител на годината (Русия) - Scriptonite