Вече ви запознахме с детската програма на Sofia Design Week, сега е време да ви разкажем накратко и за останалите работилници в програмата - те са доста разнообразни като дейности и ще ви научат на най-различни полезни умения. Ще има за всекиго по нещо - независимо дали сте на 5, 25 или на 50 години, дали сте професионално ангажирани с дизайна или пък сте ентусиазирани любители... Ето ги и тях:

  • Предприятие Реклама е работилница, която се концентрира върху рекламните надписи от времето преди навлизането на дигиталните технологии. Акцентът е върху старите неонови реклами и етапите на изработката и възстановяването им. Техническите трудности и ограничения при създаването на подобни изделия водят до обоснована и силна естетика. Ще имаме шанса да анализираме какво можем да научим от старите технологии и дали те могат да бъдат актуални и конкурентноспособни при условията днес. .

  • Проектът From Here To Here на французойката Ариан Прин представлява локална фабрика, използваща отпадъци от различни места за производството на моливи. Между 2 и 4 юни в "+ това", Ариан ще направи лична демонстрация на целия този процес по време на работилницата за направа на моливи от отпадъци. Пак там и през цялата фестивална седмица ще могат да се видят нейните готови произведения, както и машините, които използва.

  • PUMA CREATIVE FACTORY - LOVE THY PLANET е в унисон с развитието на компанията в еко посока. Всеки желаещ ще има възможност да отпечата на място върху екологично чисти памучни тениски и чанти на марката своето собствено изображение или рисунка, при това - с помощта на екологично чиста боя, реагираща на слънчевата светлина. Марката съвместно със Sofia Design Week организира още две тридневни работилници, в които всеки ще може да се научи как да преработи старите си дрехи в страхотни аксесоари. За по-креативните хора със сътезателна природа има конкурс за шаблони за графити (stencil cuts). Проекти се приемат до 24 май на [email protected].

  • За изобретателните любители на съвременните технологии пък е работилницата за изкуство Samsung Art Studio. Това e една инициатива за хора, които имат активна позиция и творческо виждане по отношение на средата, в която живеем и начина, по който тя би могла да изглежда. Студиото ще бъде разположено на 3 от локациите на Sofia Design Week и ще бъде достъпно за всеки по време на целия фестивал.

  • Работилницата „ОТ линолеУМ” на CDD Creative Atelier® е насочена към всички млади професионалисти от сферата на дизайна и вътрешната архитектура. Те ще имат възможност да се запознаят с новия материал на Armstrong – Linоleum Form (линолеум за мебели), разработвайки сами или в групи собствен дизайн на мебел от материала. Проектът, впечатлил най-много журито, ще бъде реализиран от City Design Develоpment - всичко това под ръководство на арх. Андрей Велинов и с подкрепата на целия екип на компанията.

  • Всичко хубаво е хартия пък е работилница на Списание Идеален дом DÉCOR и е за желаещите да усетят вълшебството да създадеш нещо красиво от най-обикновен лист хартия. Художници ще покажат някои от най-популярните техники - декупаж, папийе маше, оригами и др.

Е, готови ли сте?