Нова година, нова реколта концерти: какво „все пак интересно” се задава в постните откъм музикални събития месеци в началото на годината?


Nightmares on Wax
Снимка:facebook.com/nightmaresonwaxofficial

Първата дата, която можете да си отбележите в календара с музикалните събития е 10 февруари. Въпреки че и тогава вероятно няма да сме с летни дрешки, тази вечер ще се опита да ни пренесе в по-топлите дни на годината - ще чуем какво има в новата компилация "WAX ON The Beach", издадена през лятото на 2011 за лейбъла "Ministry Of Sound". Да, не бъркате – зад пулта в завод „Витоша” ще е DJ E.A.S.E. („Experience a sample expert“), познат още като George Eveyln или човекът, стоящ зад много приятния проект Nightmares on Wax. Той идва директно от Ибиса, за да ни повърти в соул, реге, хип/трип-хоп и хаус лятна въртележка и да ни накара да забравим шаловете и ръкавичките. С това събитие екипът на EventEase ще отбележи една година от създаването си.

Цени на билетите:
„Ранно Пиле“: 12 лв. с предварителна заявка на тел. 0886 33 33 67, иначе – 15, в деня на събитието – 20. Начало: 22:00ч.

Stereo MC’s
Снимка: Светослав Вълчев за btv.bg


За пети пореден път Stereo MC’s ще ни поразтанцуват за наближаващата пролет в зала Универсиада. Поводът за поканата на англичаните е двоен – от една страна имат какво ново да изсвирят – нещата от почти пресния им албум  “Emperor’s Nightingale” от края на лято 2011, а от друга – рожденият ден на радио „Тангра мега рок”. Билетите са с цена 40 лева, в деня на концерта – 45.

La Phaze

Нещо по-диво-живо – ако харесвате Gogol Bordelo и Manu Chao, ето шанс да се срещнете с много подобните La Phaze, които обаче си имат свой собствен почерк - джънгъл музика, поднесена с див пънк заряд. Те са от онези групи, които обичат енергията на живите изпълнения, при това повече от студийните записи. Manu Chao споделя за тях: „Това е банда, създадена за лайв пърформанси - те са истински експлозив от дръм енд бейс, рага и, разбира се, тежки рок китарни рифове...” Миналата година La Phaze  приключиха последния си албум  „Psalms and Revolution”, което за тях бе идеална причина отново да стъпят на пътя за поредната среща с публиката и сцената. За щастие, този път турнето на бандата ще мине и през България, а под турне, групарите имат предвид истинско турне – без излишни официалности, полети първа класа, кралски скариди и ягоди със сметата – само прашен път, кратки часове за сън в тур-буса и много, ама много музика. Датата е 24 март, мястото MIXTAPE 5. Билети – 20 лева, в деня на събитието – 25.

Dub Incorporation

6 април пък е датата, на която можете да повдигнете настроението си с една банда, за която… по-добре четете тук и после тук. Мястото – Mixtape 5.