Спондж Боб Квадратни гащи е пухкав, жълт и порест и прави най-вкусните ракбургери. Освен че е майстор готвач в „Хрупкавият рак”, Спондж Боб няма равен в правенето на балончета. Приключенията му в подводния град Бикини Ботъм са изключително смешни, забавни и поучителни и, за радост на всички български деца на възраст от 3 до 10 години, тези приключения излизат на български!

На 16 февруари 2015 година излизат от печат първите три книжки от дългоочакваната детска поредица за Спондж Боб Квадратни гащи.



"Да танцуваш със звезда" ни среща с обичайното обкръжение на квадратния герой и с неговия най-добър приятел – морската звезда Патрик! Тук Спондж Боб ще учи Патрик да танцува, за да стане шампион по ча-ча в танцовото шоу на "Хрупкавият рак". Как мислите, дали морските звезди блестят и на дансинга? „Да танцуваш със звезда“ е великолепно оцветена книжка за дечица в предучилищна възраст, които правят първи стъпки в четенето!

"Спондж Боб се прави на клоун" е богато илюстрирана книжка, преливаща от смешни ситуации и обрати - ще достави радост и на най-сърдитите дечица! Тук Спондж Боб изпада в отчаяние заради един свадлив клиент. Възможно ли е ракбургерите му да не са идеални? Трудно ни е да повярваме в това. Но Спондж Боб решава да напусне ресторант "Хрупкавият рак" – чувства се недостоен да работи повече там. Ще успее ли звездният готвач на Бикини Ботъм да намери удовлетворение под купола на цирка? Само почакайте и ще го видите с очите си!



"Пиратски пъзели!" е гигантска книжка за оцветяване! А когато приключенията на Квадратни гащи са съчетани с пъзели, лабиринти и загадки, историята става три пъти по-интересна! В тази книжка порестият добродушко ще излезе в открито море, ще стане капитан на кораб и дори ще се срещне с Летящия холандец! Дечицата на възраст от 3 до 7 години ще се зарадват на вградената дръжка, която позволява да носят приключенията навсякъде със себе си.



"Спондж Боб Квадратни гащи" е американски анимационен сериал, създаден от морския биолог и аниматор Стивън Хилънбърг. Филмчетата разказват смешни и чудати истории за едноименния герой и приятелите му, които живеят в подводния град Бикини Ботъм. Съдържанието на книжките за най-прочутата гъба в света следва съдържанието на филмчетата. Проектът на MTV и техния специализиран канал Никелодеон, които стоят и зад знаменитата серия за Дора Изследователката, е сред най-популярните и обсъждани детски поредици през последните години.

Поредицата е на Colibri.

На 20 февруари по кината у нас пък тръгва пълнометражната анимация "Спонджбоб: Гъба на сухо". Култовият квадратен герой този път ще излезе от подводния си свят и ще навлезе в човешкия, за да се пребори с Антонио Бандерас за рецептата на Ракбургера.