Фортисимо Фамилия, музикалната програма за деца и техните родители, се завръща за своя втори сезон.

След серия успешни концерти през първата си година програмата продължава да утвърждава класическата музика като ценност, която е важно да достигне до децата и техните родители по естествен и забавен начин.

Дотук в нейните рамки бяха представени осем инструмента от състава на симфоничния оркестър, в контекста на които децата се запознаха с голяма част от именитите композитори и техни произведения. Първият сезон на Фортисимо Фамилия се радва на награда за "Музикален проект на годината", в слушателската класацията на предаването Алегро Виваче по БНР, както и на огромен интерес и вече постоянна публика, намерила своето място в зала "България".

Очарователното изпълнение на баща и дъщеря, което омагьосва>>

 

Първият концерт в рамките на Втори сезон на Фортисимо Фамилия има своите герои – тромбон и туба. След като през миналата година децата вече се запознаха с тромпета и валдхорната от семейството на медните духови, сега идва ред на инструментите от тази група, характерни със своя по-нисък и драматичен тембър.

 

Солисти в предстоящия концерт са Минчо Томанов, който ще разкрие тайните, които се крият в необичайния по своята форма тромбон, както и Баю Стаев, който ще засвири на най-големия сред духовите инструменти – тубата. И двамата са инструменталисти в състава на Софийска Филхармония.

Заедно с музиканти на сцената ще видим актрисата от Музикалния театър - Сандра Петрова. Познаваме я от скорошното й превъплъщение в ролята на Алис от мюзикъла “Алис в страната на сънищата", както и от представленията "Аладин", "Лелята на Чарли", "Бал в Савой" и други. Сандра е завършила куклен театър, а в момента е и част от актьорския състав на предаването "Бърколино" по БНТ, в ролята на Бъркобунта.

 

Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийска Филхармония и главен гост диригент на филхармонията в Кейптаун, ще дирижира оркестъра на Софийска Филхармония по време на "Приказки за тромбон и туба". В програмата на концерта влизат както веселите Мисисипи Рагтайм и Blue Bells, така и класически произведения като Хумореска на Дворжак, Серенада на Шуберт или пък джазовата тема Autumn Leaves. Програмата е подбрана с идеята да включва достъпни и стойностни в музикано отношения произведения, подходящи за възрастта на аудиторията.

 

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България". Водена от факта, че музикалното образование влияе изключително благотворно не само на умственото и психоемоционално развитие на децата, но и на социалните умения на децата, програмата е разработена така, че да породи и развие вродения и естествен интерес към изкуството.

19 октомври, 11:00 и 12:30 часа
Камерна зала на Концертен комплекс „България”
Цена на билета: 6 лв.
Билети на касата на зала „България”
1000 София, ул. „Аксаков”1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа
www.ticketplus.bg