Новата книга на „Егмонт България” „Предимствата да бъдеш аутсайдер” от Стивън Чбоски (на книжния пазар от 8 април) тръгва на книжно онлайн турне.

Какво означава това? В продължение на 1 месец всяка седмица романът ще гостува в четири онлайн дестинации с различно съдържание. Първата спирка е при нас с представянето на ексклузивен откъс от романа! Всички дестинации и дати можете да разгледате тук.

Книгата

Чарли е на шестнайсет, срамежлив, затворен в себе си, интелигентен отвъд годините си, но въпреки това неопитен във взаимоотношенията си с околните... той е аутсайдер. Сблъсква се с проблеми, типични за възрастта – момичета, училище, търсене на себе си. Поне така изглежда на пръв поглед. Но в писмата, които адресира до неназован „приятел”, наяве излиза необикновения му поглед към света. Чарли внимателно наблюдава хората около себе си, интересно му е дали живеят живота си така, както биха искали, и се опитва да определи собственото си място под слънцето. Да стои и наблюдава живота отстрани му предлага уникална перспектива. Но е време да разбере какво е да си в центъра на събитията... Сътресения в семейството, първа любов, нови приятели, купони, чувства, които досега не е изпитвал, и книги, за които никога досега не е чувал – светът на Чарли се преобръща на 180 градуса за една година. За всички тези неща той разказва в писмата си. В тях споделя и тайната, която го е превърнала в човека, който е.

Признанието

Бестселър на „Ню Йорк Таймс” с 60 седмици в челната десятка и с повече от 2 милиона продадени копия в цял свят, романът е абсолютен културен феномен. За този факт свидетелства и третото място, заето от Стивън Чбоски, в категорията „Най-популярни автори на художествена литература” на „Амазон” (преди него са единствено Ф. С. Фицджералд и Дж. Р. Толкин). Екранизацията на „Предимствата да бъдеш аутсайдер” се появи на голям екран в САЩ миналата година и е с участието на Ема Уотсън, Логан Лерман и Нина Добрев.

Авторът

Стивън Чбоски е роден на 25 януари 1970 г. в Питсбърг, Пенсилвания. Завършва специалност „сценарий” в Южнокалифорнийския университет. Познат е като сценарист и режисьор на различни телевизионни и кино проекти. Световна слава печели с дебютния си роман „Предимствата да бъдеш аутсайдер”. Признава, че книгата е донякъде автобиографична, тъй като добре разбира какво преживява героят му Чарли, но животът му в гимназията е бил доста по-различен. Адаптира сценария и сам режисира екранизацията на романа „Предимствата да бъдеш аутсайдер”. Понастоящем живее в Лос Анджелис със съпругата и дъщеря си.

Откъсът - последвайте този линк

Конкурсът

Имате възможност да спечелите екземпляр от „Предимствата да бъдеш аутсайдер”.

Отговорете на въпроса: „Коя книга от тийнейджърските години ви е оставила най-силно впечатление?” Отговорите си оставяйте като коментар под тази статия. В конкурса участвате само с един отговор до 7 април 2013 година. Името на един печеливш ще бъде изтеглено с жребий и публикувано тук.

И то е:

brainlost

Молим за адрес, име и телефон на имейл [email protected], за да можете да получите наградата си!

Честито!