.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Отстъпки и събития за Световния ден на книгата

LadyZone.bg | преди 21 седмици
Книги - 8
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
На този ден отбелязваме годишнина от смъртта на имена от световната литература като Мигел де Сервантес, Шекспир и испанския поет Гарсиласо де ла Вега

Световният ден на книгата и авторското право, 23 април, не е избрана случайно. На този ден отбелязваме годишнина от смъртта на имена от световната литература като Мигел де Сервантес, Уилям Шекспир и испанския поет Гарсиласо де ла Вега. Инициативата за честването води началото си от 1923 г., когато в книжарниците на Каталуния, Испания, решават да почетат паметта на автора на „Дон Кихот”.

дон кихот и санчо ... на .....Днес се навършват и 120 години от рождението на гения на стила Владимир Набоков. Неговите произведения имат запазено място в каталога на издателството "Колибри". В момента са в наличност: изящният дебютен роман на Набоков „Машенка”, чувствената новела „Вълшебникът” и пародийният свят „Прозрачни неща” в превод на Иглика Василева, както и безспорният алегоричен шедьовър „Покана за екзекуция” в превод на Пенка Кънева. 

Прозрачните неща на НабоковШестнайстият роман от скандалният Наобоков е с име "Прозрачни неща".


Отново на 23 април малкият пораснал Никола, най-славният ученик в детската литература, става на 60 години! По този повод всички книжки на Рьоне Госини ще се предлагат с празнична отстъпка.

По случай празника само днес, 23 април читателите ще могат да закупят книги с ексклузивна отстъпка от 40% от книжарниците на „Колибри” на ул. „Иван Вазов” 36 и във Френския културен институт. Отстъпката от 40% е валидна и за широка селекция от заглавия на сайта на издателството.

Изложба показва първото печатно издание на пиесите на Шекспир от 1623 г.От ценното издание са останали само 233 копия

По инициатива на Италианския културен институт на отново днес от 18:00 ч. в литературен клуб "Перото" издателството представя превода на български език и четене на избрани откъси от великолепния исторически пътепис "Imperium: пътешествието на една монета из Римската империя" от Алберто Анджела. 

книги
Снимка: iStock


С честването на Световния ден на книгата ЮНЕСКО насърчава четенето, любовта към изкуството и защитата на интелектуалната собственост. Нека окажем почит на всички онези майстори на словото, чиито творчески откровения ни дават очи, ум и сърце. Защото съприкосновението с хубавата книга е празник, който няма край. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?