.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Откъс от „Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта“

LadyZone.bg | преди 2 години
Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта
Снимка: Colibri
Четвъртата книга от поредицата за Бриджет Джоунс се появява скоро след филма със същото заглавие и с малко по-различен сюжет

Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта“ (превод: Надя Баева, 176 стр., цена: 14 лв.) е брилянтна комедия, която се появява скоро след филма със същото заглавие, три години след третия роман, но с действие, което го предшества хронологически. Съдбата отново изправя един срещу друг двамата любовници на Бриджет Джоунс – Даниъл Клийвър и Марк Дарси. Този път поводът е бащинството на нероденото дете на Бриджет. А тя самата, макар и вече на зряла възраст, продължава с все същия неподправен чар да оплита конците в работата, любовта и живота си (пък и в този на околните) и да бъде все така невероятно забавна, каквато е била винаги.

Родена през 1958 г., английската писателка Хелън Филдинг печели популярност покрай радостите и тревогите на своя забележителен персонаж. „Дневникът на Бриджет Джоунс“ първоначално излиза като анонимна вестникарска колонка в “The Independent”, едва през 1996 г. е публикуван романът, който, редом с продължението си, жъне неимоверен успех. Екранизациите с участието на Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт светкавично се превръщат в блокбастъри. Трите романа за Бриджет Джоунс, тази щура представителка на новия феминизъм, доказват триумфално таланта на Филдинг като сладкодумен разказвач с неповторимо чувство за хумор и самоирония.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви са целите ви за 2019 година?