Както вече стана ясно, вторият ни уъркшоп ще е свързан с много игри, закачки и творене. Предназначен е за деца и се казва „От мишка герданче”. Ако ви звучи странно, не се притеснявайте – никакви животни няма да пострадат по време на работилницата, която организираме съвместно със Sofia Design Week Kids, но за това пък ще се научим как да превръщаме старите и ненужни предмети в чисто нови вещи, при това напълно приложими в ежедневието. А те съвсем не са какви да е!... Всъщност планираме много да се забавляваме заедно с нашите не съвсем най-млади ентусиасти – желаещите да се включат трябва да са между 10 и 13-годишни, защото ще им дадем ножици, силиконови пистолети и купища клавиатури, мишки и други компютърни джаджи, за да ги счупят и после да си направят от тях красиви аксесоари – за себе си и за дома ви.

За целта повикахме двама наши усмихнати съмишленици – Сашо и Диди, които ще ни помогнат с идеите, а също и да поддържаме интереса на децата към заниманията.

И така – кои са всъщност те? Елате да ви запознаем:

Сашо е Александър Гергинов и вече сме ви го представяли в контекста на едно от многото му  занимания, а именно дизайнът на дрехи и марката "Ham&Eggs". Доверихме му се, защото от много време преподава в Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза”, както и в Художествената академия, освен това кипи от идеи и много обича да се занимава с всякакви пипкави творчески дейности. И с деца. Неочаквано добра комбинация? Тръпнем да разберем.

Диди от своя страна е Димитрина Кирова. Завършила е гимназия с интензивно изучаване на японски език, култура и история. По-късно интересите й в областта на ботаниката я отвеждат в Лион, Франция, където завършва университета „Claude Bernard ”. Има и специализация по ландшафтна архитектура в Парижката школа „Natura-dis”, а междувременно става член и доброволец в хуманитарната асоциация „Notre-Dame d’Espérance, където организира следучилищна креативна занималня. Диди твърди, че „Контактът с децата и погледът през чистите им търсещи очи ми помагат да се връщам назад и да науча отново онова, което в житейския си път на „пораснала” понякога забравям.”

Ние вече точим ножиците, а ако искате да се включите - можете да се запишете, като пратите имейл на [email protected]. Приемаме заявки за участие до 20 май. Мястото на срещата е къща "Amorera", бул. "Васил Левски" 115.

Елате да потворим заедно!