През месеца на любовта ще имаме възможността да видим как Чанинг Тейтъм и Салма Хайек се състезават един с друг в стриптийз сцена.

Двамата обаче едвам са минали без каскадьор - поне по думите на Салма, която твърди, че е била "на ръба на смъртта" по време на снимките.

Предстоящата трета част на поредицата "Професия: Стриптийзьор", базирана на реалните преживявания на Чанинг, ни накара да се запитаме: кои са най-запомнящите се сцени със събличане в историята на киното?

1. Ким Бейсинджър в "Девет седмици и половина"

Годината е 1986, а Мики Рурк и Ким Бейсинджър си партнират в този филм ("Девет седмици и половина"), който днес е класика.

Запомня се не само танца на Ким, но и музиката към него - Leave Your Hat On на великия Джо Кокър.

2. Джейми Лий Къртис в "Истински лъжи"

"Истински лъжи" събира Арнолд Шварценегер и Джейми Лий Къртис заедно на екран, но героите им във филма не знаят кой кой е. Тази сцена носи не само сексуален, но и комичен заряд.

3. Памела Андерсън в "Бодлива тел"

"Бодлива тел" не е сред класиките на киното, но началната сцена, в която Памела Андерсън танцува, облечена в кожен корсет под пръски вода, хвърчащи от всички страни, със сигурност е сред най-запомнящите се стриптийз изпълнения.

4. Деми Мур в "Стриптийз"

Тук даже няма какво да се добави - името говори само за себе си.

5. Джей Ло в "Да свалиш Уолстрийт"

В този хит от 2019 г. Джей Ло играе ролята на стриптийзьорка-ветеран.

Впрочем, певицата сериозно е обмисляла възможността да танцува на пилон преди да стане поп звезда.

6. Чанинг Тейтъм в "Професия: Стриптийзьор"

И докато Лопес само е обмисляла идеята да бъде стриптийзьорка, то Тейтъм го е направил! Неслучайно хитът "Професия: Стриптийзьор" е по сценарий, вдъхновен от реалния му живот.

7. "Време за мъже'

Още един мъжки танц - този път от култовата британска комедия от 90-те, "Време за мъже".

8. "Бибрутално 1: Разходка смърт"

Куентин Тарантино определено има страст към стриптийза. В този филм Ванеса Ферлито танцува специално за Кърт Ръсел.

9. Салма Хайек и зомбита

в "От здрач до зори", чийто сценарий е написан от същия Тарантино, Салма Хайек танцува пред Джордж Клуни, Харви Кайтел и огромна група зомбита в мрачен бар в Тексас

10. Натали Портман и Клайв Оуен

"Отблизо" излиза през 2004 г. и показва един малко необичаен, малко по-тъжен стриптийз, в изпълнението на Натали Портман пред очите на Клайв Оуен.