Световноизвестната цигуларка Ванеса Мей ще открие на 3 декември 26-тото издание на Новогодишния музикален фестивал в НДК, който по традиция среща почитателите на музиката с виртуозни международни и български музиканти. Концертът на Ванеса Мей, част от турнето The Violin Magic Period Tour, е от 20 ч. в зала 1. На сцената в Двореца на културата тя ще изпълни някои от най-големите си хитове заедно със собствен бенд и български симфоничен оркестър и хор.

Сред акцентите в програмата на музикалното събитие е юбилейният концерт на група „АКАГА” на 7 декември, от 20 ч., в зала 1. Музикантите ще отбележат 20 години на сцената със специалното участие на цигуларя Веско Пантелеев-Ешкенази. В програмата му ще се включат обичани звезди като Графа, Хилда Казасян, Любо Киров, Калин Вельов и др.

Световноизвестният симфоничен оркестър Щраус Оркестра Виена ще гостува у нас за първи път в рамките на Новогодишния музикален фестивал. В София концертите му ще бъдат два – на 8 и 9 декември от 20 ч. в зала 1 на НДК. Репертоарът на прочутия оркестър включва произведения от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета. Гостуването му в България се очаква с огромен интерес от ценителите на класическата музика.

На 20 декември, от 19 ч., солистите Орлин Горанов – тенор, Валентина Корчакова – сопран, Педро Наваро - китара /Испания/ ще зарадват публиката с изпълнения, обединени в цикъла „Вечната музика”. В програмата са включени творби на Бетовен, Пучини, Й. Щраус, Чайковски, Шопен и др.

Хореографите Рохас и Родригес събират на 21 декември на сцената в зала 1 едни от най-добрите танцьори и фламенко музиканти и певци, сред които китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”. Спектакълът носи името „Cambio De Tercio”.

НДК си запазва правото за промени в програмата.