Джоан Ролинг обяви, че няма да пише повече книги за малкия магьосник Хари Потър.

Седмата книга от поредицата „Хари Потър” ще бъде издадена в електронен формат през октомври и ще бъде последната, съобщава БГНЕС.

Джоан Ролинг сподели горното при представянето на новия интерактивен сайт, създаден специално за Потър феновете.

"Приключих с Хари", заяви Роулинг и добави "Не планирам да пиша друг роман. Сигурна съм, че напускам фронта на романите... Но беше забавно".

Електронните книги ще могат да се видят на сайта pottermore.com от октомври, и то на няколко езика. Те ще могат да се четат на всички основни електронни уреди за четене. "Според мен не можем да спрем прогреса. Електронните книги навлязоха окончателно. Аз лично свалих първите си електронни книги по-късно от повечето хора и открих, че са прекрасни за пътуване и особено за децата. Много съм щастлива, че отведох Хари в тази нова среда", сподели Роулинг.

Е, всяка сага има край. Дори и в света на магията.

* no more (англ. ез.) - без повече, край, свърши

Джоан Роулинг няма да пише повече книги за Хари Потър

Седмата книга за Хари Потър ще бъде издадена в електронен формат през октомври, съобщи авторката Джоан Роулинг при представянето на новия интерактивен сайт www.pottermore.com.

Той ще позволи на читателите да опознаят по-отблизо света на малкия магьосник. Роулинг даде ясно да се разбере, че няма да пише осма книга за Хари Потър след последния том, публикуван през 2007 г. от издателство "Блумсбъри" във Великобритания и "Сколастик" в САЩ. "Приключих с Хари", заяви Роулинг пред репортери в Лондон при представянето на сайта. "Не планирам да пиша друг роман. Сигурна съм, че напускам фронта на романите...Но беше забавно", сподели писателката. Електронните книги ще могат да се видят на сайта Pottermore от октомври на няколко езика. Те ще могат да се четат на всички основни електронни уреди за четене. "Според мен не можем да спрем прогреса. Електронните книги навлязоха окончателно. Аз свалих първите си електронни книги по-късно от повечето хора и те са прекрасни за пътуване и особено за децата. Много съм щастлива, че отведох Хари в тази нова среда", сподели Роулинг.