Ако ти се иска по-различно и умно кино, с което да разпуснеш, да се позамислиш или просто да се впечатлиш - имаш този шанс - в началото на месец ноември е първото издание на кино фестивала "So!Independent - София Индипендънт Филм Фестивал"Мястото разбира се, е София.

Програмата пък включва приятен подбор на независими американски филми, разделени за прегледност в три категории - игрални, документални и късометражни.

Гаранция за горното е фактът, че голяма част от лентите са селекционирани и награждавани на фестивалите "Sundance" и "Тribeca" и повечето филми са произведени през 2010 г.

Селекцията всъщност е направена със съдействието на селекционери от “Сънданс Филм Инститют”, чиито основател и собственик е Робърт Редфорд.

Фестивалът на независимото американско кино в София ще бъде първи по рода си показ на най-новото и най-доброто създадено от американските кино-творци с независимо от Холивуд финансиране и художествени стандарти.

„Независимото кино се прави от най-добрите. То е бягството на таланти като Скорсезе, Коен, Клуни и Пит. За тях е чест да снимат по-различни филми. Независимите филми не са ъндърграунд. Това са продукции, реализирани извън големите студия, по проект на независими продуцентски къщи и без творчески ограничения. Самите филми, необременени от комерсиалната рамка, са страшно  разнообразни и интересни и създават много вярна и любопитна представа за Америка и нейната култура.” казват организаторите.

Повече за местата, на които ще се случва фестивала, часове и програма, очаквайте скоро тук.