Ако сте почитатели на Coldplay, но не сте имали възможност да сте част от публиката на някой техен концерт, сега можете да "сте там".

"Coldplay Live 2012" е първият филм за групата в нейната деветгодишна история. Той документира тяхното феноменално световно турне Mylo Xyloto, започнало през 2011 и видяно от повече от три милиона души. Гост звезда в продукцията е барбадоската красавица Риана.

Режисиран от Пол Дъдждейл, работил по концертите на Adele в Royal Albert Hall и „The Prodigy's World's on Fire“, филмът показва най-вълнуващите моменти от концертите на групата, провели се на световноизвестните сцени - Paris's Stade de France, Montreal's Bell Centre и триумфалната сцена за групата „Pyramid Stage“ в Glastonbury.

"Никога не сме се забавлявали така, както на турнето Mylo Xyloto. Почуствахме се наелектризирани от самото начало, отчасти защото се гордеем с музиката си, хареса ни атмосферата от готините LED гривни на феновете, пиротехниката, лазерите и всички останали ефекти, но най-главното бе невероятната публика, за която свирихме. С годините нашата публика става все по неразривна част от самите концерти. Те са енергични, шумни, пълни с емоция и наистина ни карат да извадим всичко от себе си и да звучим, както никога досега. Искахме да консервираме тези невероятни чувства и филмът направи точно това." споделя Крис Мартин.

Coldplay пристигат ексклузивно на 13 ноември от 20:00 часа в най-големите зали на кина Арена в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Плевен като част от световната премиера на пърия филм за британската банда.

Ангажираните с продукцията, oпределят филма като „кинематографичен рай“, намеквайки за последния хит на Coldplay “Paradise”. Продажбата на билети вече стартира в цял свят.