Първата книга в новата чудовищно забавна поредица „Монстър Хай”.

Всяко начало е трудно... особено ако прадядо ти е Франкенщайн. Франки Щайн не е обикновена тийнейджърка. Да оставим настрана факта, че има болтове във врата и кожа с любопитен зеленикав оттенък. Нe, това не са единствените неща, които я отличават от връстниците й. Все пак кой друг може да каже за себе си, че е създаден от родителите си само преди 15 дни в подземна
лаборатория? Да не забравяме, че трябва редовно да се зарежда с ток. Все едно животът не е достатъчно труден и без тази досадна подробност?

Родителите на Франки, Вивека и Виктор, решават да й помогнат да се приобщи и да свикне с останалия свят, като я записват в „Мърстoн Хай”, училище за „нормита” (обикновени, нормални тийнейджъри). Скоро обаче Франки открива, че Салем, Орегон, е рай за чудовищата (или както те обичат да се наричат РАД - Регистрирани алдехидни дегенерати) и голяма част от съучениците й са като нея.

Училищното ръководство е тотално сащисано от слухове за странните същества, които бродят из коридорите и Франки осъзнава, че животът в нормалния свят може да бъде доста суров за чудато момиче като нея. Тя намира приятел в лицето на друго едно ново попълнение в училището – нормито Мелоди Карвър. Но ще може ли да й повери най-голямата си тайна?

Запознайте се с всички РАД в книгата:

Monster High на Mattel, IncФранки Щайн

Франки може да е само на 15 дни, но бързо се учи. Тя е пра-правнучка на Франкенщайн и й личи. Кожата й е в чудовищно ярък зелен цвят и е цялата в готини шевове. Кофти страната на шевовете? От време на време се разхлабват, при това винаги в най-неподходящия момент! За щастие, Франки добре знае как бързо да се вземе в ръце. Освен това, като е въодушевена, болтовете на шията й пускат искри. НАЕЛЕКРТИЗИРАЩО!



Monster High на Mattel, IncДжаксън Джей

Джаксън Джекил е ужасяващо сладкият 16-годишен син на доктор и госпожа Джекил. Склонен е да изчезва внезапно и без предупреждение. Това е и причината повечето чудовища да си мислят, че не могат да разчитат много-много на него. Джаксън мрази силната музика и най-често може да бъде открит в учебната лаборатория.




Monster High на Mattel, Inc
Ди Джей Хайд

Ди Джей Хайд е 16-годишният син на господин и госпожа Хайд. Стилът му е огнен, какъвто понякога е и темпераментът му. Прекарва голяма част от времето, извинявайки се на хора, които е нагрубил при някои от избухванията си. Любимото му занимание е слушането на оглушителна музика и не отива никъде без слушалките си.

Monster High на Mattel, Inc

Клео де Нил


Клео е дъщеря на Мумията. Тесните бинтове, в които е обвита, са не само знак за чудовищното й потекло, но и страхотно модно решение. Тя обаче трябва да внимава – ако няма по себе си поне един бинт, ще изчезне в облак от пепел. Технически Клео е на 5842 години, но чак сега получава шанса да бъде тийнейджър. Една тайна – много я е страх от тъмното.

Monster High на Mattel, Inc


Клодин (Клаудин) Улф


15-годишната дъщеря на Върколака идва от голямо семейство и има нужда да си създаде собствен стил, за да изпъкне. Погледът й понякога е направо свиреп, а кучешките зъби доста изразени, освен това има гъста коса, която събира в страхотни прически. Сред любимите й забавления е играта на футбол и със сигурност би могла да се класира за капитан на отбора, ако си го постави за цел.

Monster High на Mattel, Inc

Дракулора (Лала)


Дракулора е вампир вегетарианец. Тя е на 1599 години и е дъщеря на Граф Дракула, но няма черни тоалети в гардероба си. Любимият й цвят е розовото и в него са издържани повечето й дрехи. Дразни се, че не може да види отражението си в огледалото, защото никога не е сигурна, че гримът й е окей. Но все пак има хилядолетна практика, така че в повечето случай
всичко е наред.

Monster High на Mattel, Inc

Лагуна Блу


Лагуна е 15-годишен дълбоководен таласъм. Дъщеря е на Морското чудовище и наследява типичните мрежести пръсти и перки. Те са й от голяма помощ, когато се състезава като капитан на отбора по плуване на гимназията. Неприятен страничен ефект? Кожата й става прекалено суха, ако дълго стои извън вода.

Monster High на Mattel, Inc
Дюс Горгон


Дюс е на 16 и е син на Горгона Медуза. Не се разделя с черните си очила, за да не вкамени случайно някой от приятелите си. За щастие, дори това да се случи, ефектът е краткотраен. Дюс обича да слуша любимата си рок и метъл музика и често участва в музикални съревнования с групата си.

„Монстър Хай” е първата книга в новата поредица от Лийси Харисън.


Романът се появява на книжния пазар в САЩ през 2010 година и незабавно се превръща в мания за тийнейджърите. 
На българския пазар от издателство "Егмонт България". Цена: 9,90лв.