Мастило е една от най-популярните поп банди в България. Едва ли има човек в България, който да не е слушал техните песни "В двореца съм сама", "Моите кафеви очи" или "Онова момиче". Групата се откроява със стила си, както и с факта, че фронтменът им всъщност е жена, в лицето на чаровната Вики. Едно от най-популярните имена на българската музикална сцена ще даде старт на чакания от десетки хиляди фенове, първи фестивален ден на SPIRIT of Burgas, когато ще видим и двучасовото шоу на Роби Уилямс.

Oткриването на втория ден на фестивала ще бъде отбелязано с появата на Hayes & Y на музикалната сцена. Малко след основаването си, инди рок групата от София е забелязана от Георги Георгиев (Остава) и става част от неговия продуцентски лейбъл Homeovoxmusic. През декември 2014-а излиза първото EP на Hayes & Y, включващо четири песни и съпроводено с разпродадени клубни участия. Песните от албума бързо излизат от границите на България и вече са пускани по над 40 английски радио станции, а видеото към сингъла "You Make Me Sick" се излъчва по MTV Adria. В началото на 2015-та, Hayes & Y получават покана за клубно турне с шест спирки във Великобритания.

Другата новина е, че P.I.F. също потвърди участието си на втората сцена на фестивала "НА ТЪМНО", където ще видим по-алтернативни групи от България и региона. Стартирали още през далечната 1992 година под името "Resemblance", днес P.I.F. са една от най-емблематичните банди у нас. Те ще ни разкажат своята мелодична "приказка" на 8-ми август, а ето кои са и останалите изпълнители-участници на "На Тъмно" в двата фестивални дни:

Петък - 07.08.2015
Toy Letters
Мерудия
Котарашки
Оги 23
BASSKA
DJ Balkan Mash

Събота - 08.08.2015
Funkaround
Rebelites
Северозапядняците
PIF (TBA)
Conquering Lion

Промо билетите, както и билетите за Терен 2 са вече разпродадени. Билети на цени от 150 лева за 7-ми август и 60 лева за 8-ми август може да закупите в мрежата на Eventim.bg в цялата страна - OMV, EasyPay, Пикадили, Техномаркет, Технополис, НА ТЪМНО, билетен център НДК. В продажба са още и билети за Golden Circle (само за 7-ми август) и VIP трибуни със седящи места.