.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Малкият принц" за първи път в двуезично издание у нас

LadyZone.bg | преди 3 години
малкият принц, корица
Почитателите на вечната книга могат да я притежават в превод и оригинал

"Малкият принц" няма нужда от представяне. Не и за тези щастливи представители на човечеството, които поне веднъж са прочели неговата история.

малкият принц, корица

На 29 януари от печат излиза първото двуезично издание – в превод и оригинал, на любимата на поколения книга. Преводът е на големия български преводач и писател Константин Константинов, а чудесното оформление е дело на художника Стефан Касъров.

21 вечни цитата от великите детски книги"Всичко може да се случи, дете. И всяка мечта да се превърне в реалност..."

"Малкият принц" е сред най-дълбоките и поетични творби на Антоан дьо Сент-Екзюпери и има статут на универсална приказка за малки и пораснали деца. Защото възрастните не рисуват баобаби, виждат шапка, когато им покажеш слон и никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват. Когато им разправяте за някой нов приятел, те никога не се интересуват от най-същественото. Никога не ви питат: "Как звучи гласът му? Какви игри предпочита? Събира ли пеперуди?". Питат ви: "На каква възраст е? Колко братя има? Колко килограма тежи?". А, както казва лисицата, най-важното е невидимо за очите. И вървиш ли право пред себе си, няма да стигнеш много далеч.

Малкият принц, Мики и духът на детствотоЧастица от детството

Роден в Лион през 1900 година, французинът Антоан дьо Сент-Екзюпери е известен най-вече с философско-поетичния разказ "Малкият принц" и с книгите си "Нощен полет", "Земя на хората", "Боен пилот", "Южната поща" и "Писмо до един заложник". След като приключва средното си образование, завършва курсове в Художественото училище, а на двадесет и една годишна възраст постъпва в авиационните войски. За "Нощен полет" е удостоен с литературната награда Фемина през 1931 година. След един катастрофален опит за рекордно летене Ню Йорк-Огнена Земя той се връща във Франция и подготвя книгата си "Земя на хората", за която получава голямата награда на Френската академия.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?