Тя е на 21 години, появява се в епизодична роля в култовия сериал „Отчаяни съпруги” (пети сезон), а сценаристите пренаписват сценария, за да стане ролята й постоянна. Майара Уолш часто използва думите „проблемна" и "манипулативна", когато описва своята героиня непослушната Ана Солис, племенница на Габриел (Ева Лонгория) от сериала "Отчаяни съпруги”.

Латино излъчването си Мойара наследява от своята майка, която е от Бразилия. Бразилско е и името й, което означава „майка на плодородието”. Родителите й настоявали тя да получи добро образование, защото според тях „така винаги ще имаш нещо зад гърба си”.

Майара Уолш има най-пронизващо сините очи на планетата. Но точно те й създават малък проблем в сериала. За да затвърди латино образа си във филма, режисьорите искат от нея да носи кафяви лещи. Това обаче се оказва не само лека промяна на външния вид, а тотално нова визия… и Майара Уолш вече не е Майара Уолш. Продуцентите обаче проявяват здрав разум и променят решението си. Оставят Майара да блести в синьо от екрана.



Според Майара най-важното за красотата на жената са нейните вежди. Когато те са оформени добре, лицето изцяло променя излъчването си. Според нея е важно жената да разбере коя е най-хубавата черта на лицето й и да подчертава именно нея. Ако това са очите – да заложи на опушения грим, ако това са устните – да се подчертаят с ярък нюанс червило.

Но по-важно от веждите, устните и дори от очите е самочувствието на жената.

Колкото по-самоуверена е тя, толкова по-силно излъчване ще има. Според Майара красотата на всяка жена е в нейната уникалност, в това, че е различна от всяка друга. Именно затова тя обожава да си купува дрехи, които никой друг няма.

Зад гърба си Майара има доста участия в тв сериали и филми - „Дисни клъб”, „Дневниците на вампира”, „Отчаяни съпруги”, „Революция”, „Д-р Фил”, The Prankster, Mean Girls 2, Lullabye Before I Wake и др. Но актьорската игра не е единственото й занимание. Тя пише сценарии и музика, изявен защитник на човешките права, доброволец в проекти за деца и възрастни със специални нужди. Любимите й спортове на актрисата са футбол и софтбол.Обича да чете, да пътува, учи психология, биология и невронауки.

Остава отворен въпросът кое е първото - красотата или талантът?