За първи път „Магьосникът от Оз” ще бъде поставен на сцена на 1 март 2013 г. (петък), в театър „Сълза и смях”, началният час е точно 11:00.

За първи път на сцената на „Сълза и смях” съставът ще бъде предимно от деца - най-малкият актьор е на 8 години, а в главната роля на Дороти посетителите ще видят 9-годишно момиченце.

„Въпреки че имам сериозен режисьорски опит и работя с деца от години, усетих колко фина и специфична, и в същото време колко мотивираща е работата с деца. Трябва да си както професионалист и да изискваш максималния капацитет на таланта им, така и психолог, който може да провокира положителните им страни. Подготовката на спектакъла ни отне над 3 месеца, като всички бяха много всеотдайни. Децата притежават завидния талант да се забавляват, докато работят и са заразителни с ентусиазма си. Всички сме изключително доволни от финалния резултат и вярвам, че публиката ще се зарадва на един изпълнен с музика и танци, забавен и различен спектакъл.”, сподели Александър Беровски, режисьор на спектакъла. Той е познат на родната театрална публика като режисьор в Русенския драматичен театър, където изживява своята младост от есента на 1997 г. Александър постъпва там след като завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов" - София, с две специалности: „Актьорско майсторство за драматичен театър" в класа на проф. Димитрина Гюрова (1995), а след това „Режисура за драматичен театър" в класа на проф. Пламен Марков (1998).

Магьосникът от Оз е приказка за приятелството, за вярата в собствените сили и възможности. Магьосникът от Оз е спектакъл с много музика, песни, танци, пищни костюми и фантастични визии, които ще пренесат малките зрители в магическата страна на Оз. Там тя ще открият колко е важно да следваш мечтите си и да вярваш в себе си.

Постановъчният екип, който работи по любимата на поколения приказка е в следния състав: постановка и мултимедия Александър Беровски; сценография и костюми Наталия Гочева; музика Пламен Мирчев-Мирона; хореография и пластика Диана Досева; вокален педагог Георги Георгиев-Антика; текстове на песни Александър Беровски, Светослав Добрев, Ивайло Добрев.