.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Любовта ми Африка

LadyZone.bg | преди 5 години
Африка
„Любовта ми Африка“ е от онези книги, които променят своите читатели

Книгата „Любовта ми Африка“ разказва трогателната и вълнуваща история на Дафни Шелдрик. Любовта, която тя изпитва към всички диви животни, е съизмерима само с обичта към съпруга й Дейвид Шелдрик – легендарният управител на парка Цаво.

Дафни Шелдрик е родена и израснала сред дивите животни на Кения. Тя е от хората, които имат таланта да отварят сърцата си за всеки, пристъпил в живота им. Дафни е закърмена с обич, уважение и разбиране към дивата природа още от най-ранна възраст, а първата й любов е малката антилопа Буши.

Животът й се пресича със стотици животни, сред които са мангустата джудже Рики-Тики-Тави, птицата тъкач Грегъри Пек, газелата Уидъл и др. Особено място в сърцето й обаче заемат осиротелите слончета и носоргчета, за които тя се грижи през почти целия си живот. Така Дафни става свидетел на едно истинско приятелство, породено между малката зебра Пунда и едно носоргче на име Сърдитка.
След повече от 50 години работа с тези и други животни, Шелдрик първа в света постига успех в отглеждането на новородени слончета в изкуствени условия. Научава много за живота, отношението и начина на комуникация на тези същества помежду им. Особено близка й е слоницата Елинор, дружбата с която продължава повече от 40 години.

Любовта ми Африка

През 2001 г. Дафни Шелдрик е удостоена с кенийския „Орден на горящото копие“, през 2002 г. получава наградата на Би Би Си „За заслуги“, а през 2006 г. става дама командор на Ордена на Британската империя. Това е първото рицарско звание, присъждано в Кения от 1963 г., когато страната получава независимост.

През целия си живот Шелдрик води кампания на международно ниво срещу злоупотребата с пленени животни. Тема на това са книгите и статиите, които тя пише, изнесените лекции и гостуванията в телевизионни предавания.

Идеите на Дафни са пресъздадени и в Imax 3D филма „Born to be wild” (2011), познат на българската публика като „Дивачета 3D“. Филмът е озвучаван с гласа на Морган Фрийман. В него Шелдрик споделя екрана с още една силна жена – д-р Бирюте Мари Галдикас, първата, отдадена на грижи за слоновете в сухата савана, а другата – на орангутаните в джунглите на Борнео.

Любовта ми Африка“ е от онези книги, които променят своите читатели. Това е книга, която ще ви приближи до африканските животни, както никога досега. Тази история може да ви вдъхнови, разплаче или разсмее, но със сигурност няма да ви остави безучастни.

На пазара от ИК Вакон.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?