.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Любовта единствена" - дебютният роман на Лоранс Плазне излиза у нас на 2 февруари

LadyZone.bg | преди 3 години
любовта единствена, роман, Лоранс Плазне
Една история, която ни потапя в най-неизследваните страни на най-романтичното човешко чувство

Госпожица Д’Албрехт е петнайсетгодишна, господин Дьо Рамон няма възраст. Двамата се събират и разделят, и обичат, и мразят, и изживяват съвършената любов, преди той да я напусне завинаги, а тя да изгуби детето си и да се отдаде на самотно и аскетично съществуване. Лоранс Плазне разказва странната и покъртителна любовна история между благородната девойка и нейния учител с дълбок усет за тънкия психологически детайл, обръщайки се към най-неизследваните страни на най-романтичното човешко чувство.

"Любовта единствена" – романът, който донесе на французойката Лоранс Плазне престижната Награда за литература на Европейския съюз през 2012 година, излиза у нас на 2 февруари. Самата Плазне пък ще гостува в страната ни на 16 и 17 март, когато почитателите й ще имат възможност да се срещнат с нея.

любовта единствена, роман, Лоранс ПлазнеЛоранс Плазне е преподавател по френска литература в Сорбоната, член на френския Национален център за научни изследвания (CNRS) и на френския Университетски институт. Чете страстно и пише от малка, но се сдобива с популярност през 2005 г., когато излиза дебютният й роман - "Любовта единствена". Качествата на творбата са оценени високо и писателката е удостоена с наградата "Шарл Омон" на Френската фондация (2005), а през 2012 г. получава и Наградата за литература на Европейския съюз. Плазне е автор и на "Раната и жаждата" и "Диспропорцията на човека", а в момента работи над своя четвърти роман.

Прочетете откъс от "Любовта единствена">>>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?