„Кастингите на тъмно“ в осмия сезон на „Гласът на България“ приключиха. Любо Киров, Галена, Иван Лечев и DARA направиха и финалните селекции за своите отбори. Това се оказа нелека и емоционална задача за тях, тъй като по няколко човека от всеки отбор трябваше да напускат надпреварата.

Първи своята финална селекция направи Любо Киров – в отбора си той имаше 17 изпълнители, за трима от които надпреварата  приключи дотук - Денден Самсухендар, Даниела Иванова и Станимир Маринов. „Всеки от вас е много добър и искам да следя във времето какво ще се случи с всеки един от вас поотделно. Смятам, че може да направите големи неща в музиката. За мен е удоволствие, че виждам това пред себе си. И като се сещам как пеете, съм най-щастливият човек на света. Мерси много, че сте тук и че сте в „Гласът на България“, сподели през сълзи треньорът. Ако можем да опишем с една дума Любо Киров и гласовете в отбора му – то това със сигурност е „емоция“.

Вижте финалната селекция в отбора на изпълнителя на „Знам“ 

18-годишната Симона Бакалова от Стара Загора oпределя последната година като много интересна, защото е била абитуриентка, взела е идеално матурите, шофьорския изпит, кандидатства в НАТФИЗ и участва в "Гласът на България". „Това е класа!“, бяха думите на Любо Киров за нейното изпълнение на „Та-ри-ри-рам“.

20-годишният Иван Иванов от Първомай се явява за втора поредна година на кастинг в „Гласът на България“. Миналата година младежът не успя да обърне нито един стол, но тази година постигна завиден успех, получавайки покани и от четиримата треньори да стане част от техните отбор. Иван изпълни „Afteglow“ на Ед Шийрън под акомпанимента на собствената си китара и бенда. Любо Киров успя да се пребори с останалите треньори и спечели Иван на своя страна с думите „Искам да ми помогнеш да спечелим „Гласът на България!“.

Джейми Рашед е на 32 години от София. По образование и професия е рехабилитатор, а с музика се занимава от 7-годишен. Той разтърси сцената с експлозивното си рок изпълнение на песента „Black Hole Sun“ на Soundgarden и избра да продължи в отбора на Любо. „Джейми е абсолютно готова звезда в рок музиката!“, каза треньорът.

Христо Данаилов, който разкри, че е напълно самоук, обра овациите. 34-годишният мъж изпълни хита „Billy Jean“ на краля на попа Майкъл Джексън и си спечели правото да избира между отборите на четиримата треньори. Любо Киров похвали високия регистър, в който пее Христо и заяви, че гласът му е „най-разпознаваемият“ в този сезон. Така Христо избра Любо за свой ментор, който от своя страна добави „Внимавайте, момичета и момчета, става опасно в моя отбор! Аплодирайте го, страхотен е!“.

15-годишният Йоан Пиперов е ученик в 9. клас и живее в Плевен. Занимава се от 8 години с класическа китара. Младият талант изненада треньорите с емоционално изпълнение на песента “Blackbird“. „За мен си зловещо добър! Як е малко! Разцепи наистина!“, въодушевена беше DARA, но Йоан избра Любо Киров за свой ментор.

32-годишната Елена Кокорска има музикално образование, но в момента работи във финансова институция. Дамата изпълни „I Believe I Can Fly“ на Ар Кели и получи три обърнати стола и съответно трябваше да избира измежду Иван Лечев, Любо Киров и Галена за свой треньор. Елена се спря на отбора на Любо, който заяви: „Тя е голям майстор на пеенето. Мисля, че с нея ще направим много интересни неща и хората ще чуят класа в нейно лице“.

29-годишният Константин Томов от град София е тонрежисьор по професия и си има собствена група "Storytellers“. С участието си в "Гласът на България" иска да каже на хората, че има смисъл и надежда човек да остане в родината и да твори. Песента, която той представи на сцената е „Jesus Is The Answer“. Това негово изпълнение Любо Киров коментира така: “При мен ще бъдеш в много комфортна компания, когато става въпрос за блус, госпъл, соул и поп!“.  „Колкото повече даваш на другите, толкова повече получаваш!“, каза гласовитото момче, което избра да продължи напред в отбора на Любо.

Напред в „Гласът на България“ продължава и 34-годишната Полина Николова от Варна, която се занимава с музика от съвсем малка. Пред треньорите тя изпълни „Part of Your World“ -  част от саундтрака на „Малката русалка“, като успя да замае Любо Киров, Галена, Дара и Иван Лечев с магнетичния си глас. Треньорите за пореден път влязоха в ожесточена битка и Полина бе поласкана от коментарите им. Но избра отбора на Любо, който заяви: „Това е задачата на един глас – да ни пренася в друга реалност… във фантастичния свят на музиката“.

22-годишните Атанаска и Сонай са не само двойка на сцената, но и в живота. Дамата се е явила на кастингите в „Гласът на България“ преди две години, но не е успяла да продължи напред. Тогава тя среща любовта в очите на Сонай – той е и човекът, който я подкрепя и мотивира да продължи да се занимава с музика. Днес двамата се явяват като дует и представиха „Someone You Loved“. Галена каза: „Заедно сте бомба!“. „Двойно щастие създадохте на сцената на „Гласът на България“!“, сподели Любо Киров – менторът, в чийто отбор избраха да продължат. А преди дни Атанаска и Сонай пяха на най-голямата сцена в България – на концерта на Любо Киров в зала „Арена Армеец“.

Стефан Здравкович е национален шампион на Сърбия и републикански вицешампион по карате. Започнал е да се занимава с музика още в училище. Преди да излезе на сцената 27-годишният сърбин заяви: „Открих за себе си, че музиката е цел, ядрото на живота ми, любов, която никога няма да спре“. Той изпълни песента „Pillowtalk“ на британския певец ZAYN и изправи публиката на крака. В битката за страхотния му глас Любо Киров обяви тембъра му за „уникален и разпознаваем“, а Дара падна на колене. Стефан избра отбора на Любо, а той добави: „Страхотен! Звучиш като голяма звезда!“. На тръгване от шоуто 27-годишният мъж оптимистично заяви, че е изключително мотивиран да остане на сцената за възможно най-дълго и дори се вижда на финала.

„Leave The Door Open“ е парчето, с което се представи 32-годишната Стилиана Димитрова. Тя мечтае да е сцена пред голямата публика и се завръща от Прага специално, за да изпълни мечтата си на сцената на „Гласът на България“. „Прекрасно изпълнение, много нежно, много лирично, страхотна си! Искам те в моя отбор!“, заяви Галена, но Стилиана избра да продължи в отбора на Любо.

 

Любо Киров за пореден път не можа да сдържи емоциите си при изпълнението на 21-годишната Хриси Пачалова от Враца. „Музиката за мен е вяра, музиката за мен е чувство. Музиката за мен е живот“, заяви тя преди да излезе на сцената. Младото момиче изпя емоционалното парче „Не искам“, с което развълнува треньорите и публиката и напълно завладя сцената. „Аз търся такива истински гласове с неподправена емоция. Хора като теб, които живеят искрено с това, което правят“, заяви уверено Любо. ”Много красив глас, чист като звънец! Гласът ти беше като камбанка!“, удиви се Галена.

Магичната Симона Кръстева пренесе всички в друго измерение със своето изпълнение и продължава в отбора на Любо Киров. 17-годишното момиче е от София и е ученичка в десети клас с португалски и испански език, освен това е запалена по кулинарията. Симона обича конкуренцията - това я води и на сцената на „Гласът на България“. Изпълнението й Любо коментира така: „Хваща те и те хвърля нависоко и те кара да летиш… ти ни караш да усетим красотата, която трудно усещаме в ежедневието си“.

Последният участник, извоювал си място в отбора на изпълнителя на „Летим“, бе 18-годишният Антон Марков. Той впечатли Любо Киров с интересния си тембър и изпълнението на „Circles“. Младежът участва в „Гласът на България“, за да докаже, че е готов за голямата сцена. „Когато човек пее от сърцето и душата си, той го прави, сякаш повече никога няма да може да пее. Тембърът се различава от всичко до този момент“, добави Любо.

За участниците предстои да се изправят един срещу друг във „Вокалните двубои“. Кой от тях ще изпъкне и ще продължи напред – гледайте тази неделя от 20 часа в „Гласът на България“.

Още изпълнения от сезон 8 можете да гледате в официалния YouTube канал на предаването, както и специалните епизоди на „Гласът зад кадър“ с водещ Александра Петканова.