Снимка: ИК КръгозорНякога чудили ли сте се как тези прекрасни и умни жени, които заобичахме още с първите серии на "Сексът и градът" са се превърнали в това, което познаваме? Отговорът не закъснява - с поредната книга от Кандис Бушнел - „Лятото и градът” – разбираме какво е преживяла Кари през първото си лято в Манхатън и как се е случило това толкова вдъхновяващо и неоспоримо приятелство между нея, Саманта, Миранда и Шарлот

В Голямата ябълка Кари се втурва в живота и се опитва да се превърне от провинциално „пиленце” – както я нарича на шега Саманта – в личността, която винаги е искала да бъде. Среща се с истински писатели, на които се възхищава; сприятелява се с хора, за каквито винаги е мечтала; и има невероятен напредък в курса по творческо писане.

Лятото е магическо време в Ню Йорк и Кари е влюбена във всичко около себе си – бутиците за маркови дрехи, дивите купони и великолепните мъже. Вече има нови приятели, които я въвеждат в бяскавия и вълнуващ живот на Манхатън. Измежду тях са, разбира се, Саманта и Миранда.

Остроумно, младите момичета си помагат една на друга. Как? Със съвети и общи преживявания, разбира се. Ако и вие искате да почерпите в аванс малко от "мъдростта" на ню йорк-ските девойки, ето:

Правилата на Миранда Хобс

•    Не позволявай на никого  да казва коя си ти и какво можеш да правиш. Сама вземай решенията си.
•    Добре е да съзряваш бавно. Защото, когато ръзцъфнеш напълно, ще бъдеш готова за хубавите неща, които ще ти се случат.

Съветите на Саманта Джоунс

•    Ако искаш да живееш истински, трябва да си готова да участваш, а не само да гледаш отстрани.
•    Винаги вземай само най-доброто и пътувай единствено в първа класа.
•    Изглеждай така, сякаш знаеш къде отиваш, дори да нямаш никаква представа.
•    Движи се бързо. И винаги носи обувки, с които можеш да бягаш.

За да повдигнем още малко завесата на тази история, ето какво казва авторката за новата си книга в интервю: "Просто обожавам характера на Миранда – толкова й отива да бъде закоравяла феминистка. Защото такива бяха жените в началото на осемдесетте. Феминизмът беше голяма работа. Наистина имаше жени, които протестираха пред магазините срещу порнографията и крещяха неща като „Жени, събудете се!”. Самата аз дойдох в Ню Йорк в края на 70-те на деветнайсет години и вложих много от нещата, които съм преживяла в книгата."

... ако искате да научите повече за живота в Ню Йорк през 80-те през очите на Кари, Саманта, Миранда и Шарлот - "Лятото и градът" е на пазара.

От ИК Кръгозор.