Може и навън все още да не е така горещо, както се очаква да е през юни, но това не означава да си забраним слънчевите мисли. Например - защо не се върнем назад във времето и да си припомним на какво си танцувахме през горещите дни преди... 15 години:

1. Santana feat. Rob Thomas -“Smooth”


 

Издадена като първия сингъл от албума на Santana - "Supernatural", тази песен се превърна в знакова за лятото на 1999 г. и след това се оказа не само един от най-големите хитове на годината (с 12 седмици под номер 1 в класацията на "Билборд Хот 100"), но и на десетилетието.

2. Кристина Агилера - "Genie in a Bottle"


Този секси сингъл е първото парче, което излезе на бял свят към едноименния и дебютен албум на русата изпълнителка. Песента остава на върха на "Билборд Хот 100" в продължение на 5 поредни седмици.

3. Дженифър Лопес - "If You Had My Love"


Дебютното парче на Дженифър Лопес бързо се изкачи до върха на всички класации и измести дори великия по това време хит на Рики Мартин "Livin La Vida Loca" от началото на "Билборд Хот 100", където остава в продължение на 5 седмици.

4. Destiny's Child - "Bills, Bills, Bills"


Първият сингъл от размазващия всички класации за продажби дебютен албум на Destiny's Child - "The Writing's on the Wall" е и първият им хит, който се оказва начело на "Билборд Хот 100".


5. Pearl Jam - "Last Kiss"


Тази песен първоначално е издадена като специален реверанс към фен клуба на бандата на Коледа през 1998 г., но по-късно стига до радиостанциите през ранните дни на 1999 г. Популярността на парчето води до комерсиалното й преиздаване, заедно с B-side на "Soldier of Love" през юни същата година. "Last Kiss" успява да се изкачи до номер 2 в "Билборд Хот 100" и до днес остава най-високо класиралото се парче на Pearl Jam.

6. 702 - "Where My Girls At?"


Написана и продуцирана от самата Миси Елиът, песента достига до номер 4 в класацията на "Билборд Хот 100".

7. Sugar Ray - "Someday"


Вторият сингъл от албума на Sugar Ray на име "14:59" се изкачва до номер 7 едновременно в класациите на "Билборд Хот 100" и на "Хот Модерн Рок Тракс"

8. Мадона - "Beautiful Stranger"



“Beautiful Stranger” е написана от Мадона и Уилиям Орбит (същият, който продуцира албума й от 1998 г. - "Ray of Light") специално за саундтрака на "Остин Пауърс: Шпионинът любовник". И въпреки че песента никога не е издавана като комерсиален сингъл (само като част от албума), тя все пак успява да стигне до номер 19 в класацията на "Билборд Хот 100". Това парче печели и награда "Грами" за "Най-добра песен, написана за филм, телевизия или друга визуална медия" през 2000 г.

9. Smash Mouth - "All Star"


Няколко години преди "All Star" да стане синоним на Шрек, тя всъщност е тематично парче на друг филм - "Mystery Man". Всъщност в клипа на песента участват актьори от комедията, включително Бен Стилър. Парчето достига до номер 4 в "Билборд Хот 100".

10. Уил Смит - "Wild, Wild West"


Официалната песен към филмовата одата на Уил Смит, посветена на стиймпънка достига до номер 1 в "Билборд Хот 100" Е, дотанцува ли ви се?