Днес, в навечерието на рождения ден на Крикор Азарян, Народен театър "Иван Вазов" и Фондация "Проф. Крикор Азарян" организират концерт-спектакъл в чест на българския режисьор, съобщи БГНЕС.

Двадесет и пет от най-големите имена на съвременния български театър ще бъдат на сцената. Приятели и ученици на Коко Азарян ще пеят, ще танцуват, ще разказват спомени за работата си с него. Сценичен оркестър ще свири музика от негови представления, подбрани и аранжирани от Стефан Вълдобрев.

На 15 март Азарян щеше да навърши 77 години. Спектакълът е благотворителен, а със средствата от продадените билети ще се постави началото на работата на Театрално ателие "Проф. Крикор Азарян". Негова основна цел ще бъде провеждането на уъркшопове с най-изявените ученици и последователи на режисьора.

В спектакъла ще вземат участие Албена Колева, Анастасия Ингилизова, Деян Донков, Иван Ласкин, Иван Радоев, Камен Донев, Касиел Ноа Ашер, Койна Русева, Малин Кръстев, Мариус Куркински, Петър Попйорданов, Рени Врангова, Стефан Вълдобрев, Стефан Мавродиев, Стефка Янорова, Христо Мутафчиев и др. А също и Мишо Шишков – син, Юри Божинов, Борислав Бояджиев, Стефан Стойков, Атанас Хаджиев, Людмил Стойнев.