Четири непубликувани истории от света на „Дивергенти”, поднесени през гледната точка не на Трис, а на другия главен герой – Тобиас (известен като Фор) издава „Егмонт”. Книгата, задължително попълнение към колекцията на всеки верен фен, ще излезе на 13 септември, едновременно в хартиен и електронен формат.

„Действието в първите три истории – „Трансферът“, „Послушникът“ и „Синът“, се развива, докато Тобиас извървява пътя си от кастата на Аскетите към Безстрашните и придобива своята сила – преди изобщо да срещне Трис”, споделя авторката Вероника Рот. „В последния разказ – „Предателят“, който хронологично се пада в средата на „Дивергенти“, Тобиас се запознава с Трис. Много исках да включа този момент там, но, за съжаление, нарушаваше ритъма на действието. Затова ще го откриете в тази книга”, разказва още Вероника. Ексклузивното издание съдържа и три допълнителни сцени от „Дивергенти”, отново пречупени през гледната точка на Тобиас.

Научете повече >>

ФОР

Един избор ще го освободи...

Книгата

Две години преди Беатрис Прайър да направи своя избор, шестнадесетгодишният син на лидера на Аскетите избира същия път. Преминаването на Тобиас в кастата на Безстрашните е шанс за него да започне всичко отначало. Тук няма да се обръщат към него с името, което родителите му са му дали. Тук той няма да позволи на страха да го превърне в мижитурка.
Наречен вече Фор, той открива по време на инициацията, че при Безстрашните ще успее. Това е само началото. Фор трябва да извоюва своето място в йерархията на новата си каста. Решенията му ще окажат влияние върху бъдещето на новите послушници, но също така ще разкрият тайни, които ще застрашат собственото му бъдеще, както и това на цялата система.
Две години по-късно всичко е на път да се промени. Първият скочил в мрежата послушник е на път не само да преобърне представите за света, в който живеят, но и да му даде причина да се назове Тобиас отново.

За отзивите >>

Отзивите

Поредицата „Дивергенти” на Вероника Рот се издава в над 40 държави и е абсолютен международен хит. И до днес, 3 години след издаването на първата книга, тя продължава да заема челно място в класацията за бестселъри на New York Times.  Финалната книга – „Предани”, счупва всички рекорди още преди да излезе с предварителни поръчки в Amazon. Екранизацията на „Дивергенти” се появи по кината през март 2014 година и последва примера на литературния си еквивалент, като оглави световните бокс офиси. Следващият филм – по „Бунтовници”, предстои да излезе през пролетта на 2015 г. В главните роли отново ще гледаме младите надежди на Холивуд Шайлин Удли и Тео Джеймс. 

За автора >>

Авторът

Вероника Рот завършва творческо писане в университета „Нортуестърн”. Печели световна слава с дебютния си роман „Дивергенти”, когато е едва на 23 години. Понастоящем писателката живее в Чикаго със съпруга си. Може да я посетите онлайн на veronicarothbooks.blogspot.com

Информация за цялата поредица и откъси от романите ще откриете тук.

Колекцията излиза на 13 септември,
От Егмонт