Рап певицата Cardi B записа името си в история след пробива си с хитовия сингъл “Bodak Yellow (Money Moves)”, който се изкачва на първата позиция в чарта Billboard “Hot 100”. 

Наскоро получил платинен сертификат за продажби, равняващи се на над 1 милион, записа с KSR/Atlantic “Bodak Yellow” е достигналият до най-висока позиция сингъл от рапър жена тази година. Заедно с настоящия си статус като номер едно сингъл в страната, “Bodak Yellow” заема първата позиция и на класациите на Billboard “Hot R&B/Hip-Hop Songs” и “Hot Rap Songs”, като на последната успява да се задържи за цели шест последователни седмици и продължава да бъде там, както е и на първо място в Rhythm radio. 

С повече от 188 милиона слушания онлайн досега, “Bodak Yellow (Money Moves)” е също така доказана историческа сензация, правейки 40 милиона слушания само за една седмица, което я отнася на челната позиция на класацията на Billboard “Streaming Songs”. Видеото, съпровождащо парчето, е също толкова популярно, вече с над 170 милиона гледания в YouTube. Режисираният от Picture Perfect видеоклип „успява перфектно да улови статуса на Cardi и нейния успех”, пише HotNewsHipHop, „циментирайки изкачването си като невероятна сила в пейзажа на хип-хопа към момента".

“Bodak Yellow” също е представена с няколко ремикс версии като “Bodak Yellow Latin Trap Mix Feat. Messiah” и наскоро излязлата “Bodak Yellow (Feat. Kodak Black) [Remix]”, като и двете са вече налични на всички дигитални платформи. Към последната от тях е насочено вниманието на много медии като “Rap-Up”, “Billboard”, “Stereogum”, “HotNewHipHop”, “Pitchfork”, “XXL”, “Complex”, “Uproxx”, и “HighSnobiety”.

Снимка: Cardi B - Bodak Yellow (Money Moves)

Обявена за „рап химн на лято 2017” от New York Times, песента “Bodak Yellow” получава адмирациите, които заслужава за своята разбиваща рекорди популярност. “Vulture” потвърждава Cardi B като „безспорен артист на лятото”, добавяйки, че нейното парче е „един от вида хитове, които обикновено са създадени за мъже като Drake, или рапъри от Ню Йорк като A$AP Rocky, който запълни пространствата между регионите с южното си влияние.”

“Complex” добавя: „Cardi B си е Cardi B 24/7 в денонощието и 365 в годината, затова се върти около хора, които влагат същата енергия в музиката… “Bodak Yellow” е невероятен, изключителен завладяващ запис със своя ритъм и текст. Cardi звучи толкова сигурна в себе си, че е трудно да не ѝ повярваш и да пееш заедно с нея.” Stereogum обобщава: “Bodak Yellow е голяма, силна, стремителна, шумна песен и това я прави перфектна”. 

Cardi B, която също може да бъде забелязана в наскоро излезлия нов сингъл на G-Eazy “No Limit (Ft. A$AP Rocky and Cardi B)”, се доказва като най-големия хип-хоп феномен на 2017 г., чрез зашеметяващите си номинации, които поучи на тазгодишните награди BET Hip Hop Awards. Cardi B е номинирана в категориите “Best New Hip Hop Artist,” “Hot Ticket Performer,” “MVP of the Year,” “Best Mixtape” (за “GANGSTA BITCH MUSIC, VOL. 2”), “Made-You-Look Award,” и “Hustler of the Year,” с хита “Bodak Yellow”, който е номиниран в категориите “Best Hip Hop Video,” “Single of the Year,” и “Impact Track”. Наградите за хип-хоп BET ще бъдат представени на живо във вторник, 10 октомври.

Снимка: Cardi B - Bodak Yellow (Money Moves)

Очевидно, Cardi B бързо се превръща в неоспорима суперзвезда в поп културата, издигайки се от интернет икона и звезда от Love & Hip-Hop: New York на VH1 до артист с договор с KSR/Atlantic, получил одобрение от аудиторията, оглавяващ класациите рап изпълнител. Родената в Бронкс певица прави серия от все по-известни опити в музиката преди да пусне дебютната си компилация, “Gangsta Bitch Music, Vol. 1” през 2016 г., последвана следващата година от дори по-убедителната “Gangsta Bitch Music, Vol. 2”. 

След като подписва с Atlantic Records през есента на 2016 г., Cardi B следва излизането на “Bodak Yellow” през юни с неспиращи участия и изпълнения на живо, включително незабравимото изпълнение на “Bodak Yellow” по време на шоуто преди церемонията на наградите MTV Video Music Awards, както и на националното Wendy Williams Show. Също така Cardi се появява на корицата на най-продавания летен брой на списание The FADER. Освен всичко това, рап певицата получава две топ номинации за наградите BET Awards за категориите “Best New Artist” и “Best Female Hip Hop Artist” и се нарежда сред знаменитостите с най-висок профил, забелязани на New York Fashion Week, както и събитието на Rihanna “Third Diamond Ball”, изпълнение на почитаемото парти на Alexander Wang и “Mothership” Vogue Ball на Pat McGrath.