2022 година се очертава като поредната година, в която ще прекарваме много време пред малкия екран.

Кои обаче са сериалите, които нямаме търпение да гледаме по стрийминг платформите и телевизионните канали?

Ето нашата подборка от 8 поредици, които чакаме със същия интерес, с който чакахме и продължението на "Сексът и градът".

1. The Last of Us 

Задава се нов Апокалипсис.

"The Last of Us" е адаптация по едноименната игра за Плейстейшън. Сценарият е дело на автора на култовия "Чернобил", а режисурата е поверена на 30-годишния Кантемир Балагов - руснак с награди от кинофестивала в Кан, така че със сигурност ни предстои нещо специално.

2. "Bel-Air"

Ситкомът "Свежият принц от Бел Еър" превърна рапъра Уил Смит в световна звезда.

22 години по-късно сериалът се завръща, но днес той ще е по-скоро драма отколкото комедия, обещават продуцентите, сред които е и самият Смит. 

3. "Russian Doll" (Netflix, втори сезон)

Нетфликс има много хитове - "Stranger Things", "Emily in Paris", "Sex Education". През 2022 г. ще се срещнем с продължението на един от най-необичайните от тях.

В "Russian Doll" 36-годишната Надя празнува рождения си ден, правейки секс със случаен непознат, след което тръгва да търси котката си по улиците и я блъска кола. Тя обаче веднага отваря очи и разбира, че отново ѝ предстои да изживее същия ден.

Смесвайки комедия и фантастика, всяка серия е ново изживяване на фаталния ден, а Надя (изиграна от Наташа Леон) се опитва да разбере какво и защо я е вкарало в този прокълнат цикъл.

4. "Peaky Blinders" (шести сезон)

Ирландската гангстерска сага с Килиан Мърфи и Аня Тейлър Джой се завръща за шести, последен сезон. Той трябваше да е готов още миналата година, но пандемията попречи продукцията да се реализира по план.

Това обаче не е край на историята - продуцентът Стивън Найт готви пълнометражен филм по мотиви от поредицата.

Класацията ни продължава на следващата страница >>

5. "Короната" (пети сезон)

Петият сезон на "Короната" ще излезе през ноември 2022 г. и ще ни потопи в 90-те години на миналия век.

Актьорите Доминик Уест и Елизабет Дебики ще влязат в ролите на принц Чарлз и принцеса Даяна. Именно бурният семеен живот на двойката ще е основният сюжет на предстоящите нови 10 епизода.

6. "House of the Dragon

Почитателите на фентъзи сета на Дж. Р. Р. Мартин има за какво да се вълнуват - предстои да гледаме „Домът на дракона“, предистория на един от най-успешните сериали на всички времена „Игра на тронове“.

Действието ще се развива 200 години преди историята в „Игра на тронове“ и ще разказва за рода на Таргариените, известни с това, че яздят дракони и не могат да бъдат убити с огън.

7. "Bridgerton" (втори сезон)

Вече е заснет и готов втори сезон на "Бриджъртън".

Действието на историческата драма се развива в началото на 18 век в Лондон и разказва за живота на голямо семейство, което се опитва да намери своето място във висшето общество.

Първият сезон бе най-гледаният сериал на Нетфликс преди "Игра на калмари". Дали сезон 2 ще успее да надскочи този успех ще разберем на 25 март.

8. "Rings Of Power"

Най-дългоочакваната телевизионна премиера на 2022 г. безусловно ще е сериалът "Властелинът на пръстените: Пръстените на силата"

С бюджет от 465 млн. долара това ще е най-скъпият сериал правен някога. Всеки епизод ще струва над 50 млн. долара и само първият сезон ще е с над 100 млн. повече, отколкото трите класически филма на Питър Джаксън взети заедно.

Самият Джеф Безос е ангажиран с проекта. Милиардерът е почитател на творчеството на Дж. Р. Р. Толкин и лично е водил преговорите за закупуване на правата за създаване на сериал по книгите.

Очакваме го на 2 септември.

  • "Долче и Габана" се отказва от използването на животински кожи през 2022 г.
  • "Теленор" България променя името си на Yettel
  • Най-популярните бебешки имена за 2022 г.
  • 10-те неща в секса, които ще са тренд през 2022 г.
  • Натали Трифонова очарова зрителите с изумруденозелена рокля
  • Нобеловата лауреатка Олга Токарчук ще гостува през лятото в България
  • Внимание, шампиони! Днес е Денят на отказването от новогодишните обещания
  • Кои филми да очакваме през първата половина на 2022 г.?
  • Най-добрите музикални фестивали в Европа през 2022 г.
  • Средиземноморската диета е най-добрият хранителен режим за 2022 г.