Като част от  Sofia Design Week Kids, решихме да ви представим една от най-симпатичните (според нас) изложби, предназначена за деца. Името й е "Когато порасна", а идеята й е да покаже на по- и най-малките какво всъщност представляват професиите на големите, при това - не как да е, ами по забавен начин. И тъй като са интерактивни, проектите не само биха могли да ориентират децата в техните собствени интереси, но и да се превърнат в още едно място за игри... кое дете не ги обича?

Затова на "най-официалното" откриване (4 юни) отидохме до Фабрика 126, въоръжени с една любителска камера и по детски заинтригувани, за да се срещнем лично с шестима от вече порасналите дизайнери, архитекти, художници... Те ни разказаха повече за мечтите си като малки, за професиите, които представят и най-вече - разбрахме от самите тях кои са всъщност те и в какво са се превърнали детските им желания.

Оставихме ги да бъдат автентични и искрени, съвсем естествено изрязахме досадните сложни думички от разговорите ни и така научихме куп интересни неща за всеки от тях. Защото знаем, че когато са намесени деца, те винаги разбират повече, отколкото предполагаме, при това без да имат кой знае каква предварителна подготовка - съвсем независимо от "разглежданата" тема.

  Вече нямаме търпение и вие да се запознаете с тях, затова ви казваме само - гледайте видеата:
















Изложбата можете да откриете във "Фабрика 126" до 8 юни. Работното време е: пон-нед от 10:00 до 20:00 часа.