Коледа наближава и ако се чудите какво да вземете за подарък за близки и приятели, издателство „Егмонт България” има някои интересни книжни идеи за вас.

Детски книги


За най-малките, които тепърва правят първите си срещи с буквите и четенето, предложенията са най-разнообразни. Може да вземете за детето илюстрована книга с историите от незабравимите филмчета на „Дисни”. Те се предлагат както с меки, така и с твърди корици.

Поредицата „Приказна колекция”, например, е от 20 заглавия, като се започне от „Пинокио”, през „Пепеляшка”, „Красавицата и Звяра” до „Рапунцел”. Всички издания са с твърди корици, от 64 пъстри страници и на цена 11,90 лв.

Друга страхотна поредица е „Чародейства”. От нея също са издадени приказки от филмите на „Дисни”, но с меки корици и на цена от 6,99 лв. Най-новата разказва историята от филма „Замръзналото кралство”.

Елате в „Замръзналото кралство” >>

За децата, които искат да слушат историите, докато ги четат, подходящи са книгите от поредиците „Приказки на глас” и „Малки приказки на глас”, които се предлагат с подарък аудиодиск. „Приказки на глас” включват 12 заглавия, всички от които са с твърди корици, 48 страници и на цена от 11,90 лв. От поредицата „Малки приказки на глас” пък засега има 4 издадени заглавия – с героите от „Колите”, „Мечо Пух”, „Самолети” и Камбанка. Те са от 38 страници, отново с подарък аудиодиск и на цена от 7,99 лв. Книгата „365 малки приказки” също е чудесен вариант за подарък, но не се подвеждайте от заглавието – тя никак не е малка. Изданието е с твърди корици и от 368 цветни страници. Съдържа по една приказка за всеки един ден от годината

Преоткрийте класиката на „Дисни” с „Приказки на глас” >>

 

Книги с нестандартни формати

Търсите нещо по-оригинално за подарък? Чудесен вариант за малките читатели са книгите с шаблони за рисуване или с пъзели, ръстомерите или музикалните книги. Книгите с шаблони на „Егмонт България” включват заглавията „Самолети”, „Колите”, „Мечо Пух” и „Барби”. Всяко едно от тях е с твърди страници и с 8 шаблона за рисуване, с чиято помощ малчуганите могат да направят оригинални картички или плакати и да украсят стаята си. Цената им е 11,90 лв. От музикалните книги най-новото предложение на „Егмонт България” е изданието, посветено на „Самолети”. То разказва историята от едноименното филмче и съдържа 7 звукови бутона, които ще накарат детето да полети с Дъсти и неговите приятели.

 

 

Романи за тийнейджъри


Ако ви трябват идеи за подарък за тийнейджър, първо ще споменем романите на Джон Грийн и Рик Риърдън. Книгите на Джон Грийн са за младежите, които предпочитат по-сериозните четива. Досега у нас са издадени „Вината в нашите звезди”, „Къде си, Аляска?” и „Хартиени градове”. Всяка една от тях е на цена от 9,90 лв. За феновете на приключенските романи пък най-добрия подарък са книгите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и „Героите на Олимп” на Рик Риърдън. За тях подходящо четиво ще са и романите от поредицата за Юлисес Мур или „Стражи на историята” на Дейминът Дибън. Почитателите на фентъзито ще останат очаровани от поредиците „Създадена от дим и кост”, „Гриша”, Лунните хроники и „Дивергенти”, романите „Всички наши вчерашни дни” и „Цялата истина в мен”

Повече за "Дивергенти" >>

 

За пораснали читатели


И накрая за по-улегналите читатели чудесен подарък би бил някое от красивите издания на „Нешънъл Джиографик” – фотографски албум, енциклопедия или пътеводител (между другото най-новият пътеводител – Лондон, вече е наличен). Или защо не роман от най-продаваната авторка у нас – Елиф Шафак. Ако вече имате „Любов” или „Копелето на Истанбул”, може да попълните колекцията си с „Дворецът на бълхите”, „Черно мляко”, „Чест” или „Светецът на неизбежната лудост”. Романите на Елиф Шафак се предлагат на цена от 14,90 лв.

Светецът на неизбежната лудост >>

Всички изброени книги на „Егмонт България”, както и още много, много заглавия може да разгледате в сайта на издателството на адрес egmontbulgaria.com Може да поръчате директно онлайн или да се отбиете до най-близката книжарница. Приятно четене!

  • Игнажден – важно е кой ще влезе пръв в дома ви
  • Игнажденски колачета
  • Кои заболявания можем да провокираме от преяждане
  • Честита Нова Година!
  • Танците - част от Новогодишния празник
  • Баницата разточи и късмет от LadyZone вземи
  • 5 щури места за посрещане на Новата година
  • 4 златни правилата за новогодишния грим
  • Разтоварване след празничните трапези
  • Щастливият сезон на детските подаръци – част 2