Невероятните приключения на Унки Марлюнки“  разказва за приключенията на едно дете и баща му в красив, романтичен и не чак толкова измислен свят.

Едно училище изчезва, едно дете идва от бъдещето, една любов се ражда, отдавна забравени легенди оживяват, джуджета, тайни пещери, скални манастири, пътуване с балони, пълни с хелии с кош от плазмен телевизор, разрушаване на лунапарк и удавяне на Бизнес център в захарен памук, много песнички и добро настроение струят от този шарен роман за деца и техните татковци.

Автор е Иван Раденков и ако някога сте или още харесвате книжки като “Емил от Льонеберя”, “Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада“, „Малкия Никола“ както и автора Ерих Кестнер, то този роман е за вас.

Това е един от малкото детско-юношески романи, излизали на българския пазар в последните няколко години и точно затова авторът се е постарал да го превърне в атрактивно приключение за читателите като придружава книгата с невероятни илюстрации, саундтрак и специално създаден сайт - www.knigazatatkovci.com - където най-запалените могат да играят забавни музикални, писателски и художнически игри с награди. Там могат да се видят и видеоклиповете на песните към книгата.


Песните към българският роман за малки и големи са изпълнени лично от автора и са тематично свързани с книжката. Парчетата са изсвирени от група Тролите, които не крият пристрастията си към „великите детски песни от българските филми от близкото минало като „Войната на таралежите“, „Неочаквана ваканция“ и „Васко да Гама от село Рупча“. Музикантите се надяват новите песнички, да добият популярност сред малки и големи, тъй като са изсвирени, така както се харесва на големите, но със нежността и настроението, което носят децата.

Не пропускайте премиерата на „Невероятните приключения на Унки Марлюнки“ на 10 ноември 2012 , от 18:00 часа в книжарница „Гринуич” на бул. Витоша 37