Пролетният базар на книгите тази година ще се проведе в периода 24-29 май. Пространството на НДК отново ще се превърне в място, приютило много красива литература, нови заглавия, аромат на хартия и мастило и хиляди любопитни към книгата читатели. В рамките на панаира ще има повече от 50 събития, включително премиери, литературни четения, срещи с автори, раздаване на автографи, базари и др.

Какви нови заглавия да очакваме

"Приказки от крайните квартали" на Шон Тан, издателство „Жанет 45” е красиво илюстровано издание, от онези, които не можем строго да класифицираме нито като само детска, нито само за възрастни. В нея има картинки, но и много мъдри слова за големите. В състава й влизат 15 интересни градски случки (разкази, етюди и визуална поезия) от привидно скучния свят на австралийските предградия.



Издателство „Колибри” бе едно от множеството по света, които подписаха договор с Марио Варгас Льоса - испано-перуански белетрист и Нобелов лауреат за литература , навръх 80-годишния му юбилей за издаването на последния му роман - Cinco esquinas („Пет ъгъла”). Новите заглавия, които издателството ще предложи, са „С череша се задави косът“,която включва повестта „Скептици“ (2013) и нова втора част като нейно продължение в разгърнат романов вариант; „Сонети” на Шекспир, двуезично издание по повод 40-годишнината от смъртта на поета; и др.

Сред предстоящите заглавия на издателство "Изток запад" са третият том на "Драконът и арканите", "500 хайку"  и есетата на Венцеслав Константинов, събрани под заглавието "От Танхойзер до Шумахер".


Хубаво е на предстоящия 24-и май да поЧЕТЕМ празника!