JEREMY? официално обявиха участието си във водещия фестивал за нова музика в Европа - THE GREAT ESCAPE. Събитието ще се състои между 14-16 май в Брайтън, Великобритания, като за изявата на нашите музиканти е отреден съботния ден.

 

Включването на родната група в програмата на тазгодишното юбилейно издание на утвърдения форум, става по покана и със съдействието на Музикалната конференция за Югоизточна Европа SeeMe.

 

Изборът на SeeMe е JEREMY? (Ерсин Мустафов (вокали), Ташо Колев (китари), Емилиян Бонев (бас), Росен Ватев (барабани). През успешната 2014 г., в която групата издаде два видео сингъла, обиколи България, събра хиляди фенове, прекрачи границите и стъпи на една от култовите сцени в Лондон - The 100 Club, тя успя да привлече и вниманието на експертите от музикалната конференция.

 

Излизането на чувствената балада “Fake Fruits” предизвика лавина на музикалната сцена и дори промени звука на популярните музикални медии в страната. Момчетата от JEREMY? ясно заявиха , че са готови за висок старт.

 

“Тази възможност е наша мечта от години и нещото, което показва колко е важно за музиката в България, че съществува събитие като SeeMe и хората, които са го създали! Щастливи сме, че това ще ни се случи! Приемаме предизвикателството и както винаги – обещаваме всичко от себе си!”, сподели Ерсин, фронтмен на групата.

 

В рамките на десетото издание на THE GREAT ESCAPE, само за три дни, повече от 400 банди ще дадат всичко от себе си, за да бъдат забелязани от лейбъли и над 3000 представители на основните компании в музикалния бизнес като  Beggars Group, Ticketmaster, Universal Music Group и много други.

 

34 различни локации в Брайтън, град на южния британски бряг, само на два часа път с кола от Лондон, предлагат бягство в музиката и възможност за всеки да открие на сцената на някой клуб новата група на десетилетието. Това се случи с Kassabian, Ed Sheeran, Alt-J, Adele и много други при участието им на THE GREAT ESCAPE през годините.