Защо да не подправим началото на седмицата с нещо екзотично и образователно? От обяд до късно вечерта на 4 юни (понеделник) ще имате възможност да се насладите на богата сценична програма, базар, театър на сетивата и разнообразни работилници в пространството на "One More Кино" (лятната сцена в градината пред НДК). 

Става дума за петото издание на ежегодния фестивал "Изток в парка", който този път търси общ език с азиатските култури чрез различни средства за комуникация - от думи през картини до танц, музика и философия. Входът, както винаги, е свободен. 

Чрез интерактивен театър на сетивата и безплатна викторина на знанията с награди, посетителите ще имат възможност да покажат и обогатят познанията си за различни източни култури. Танцовата и музикална програма включва богата палитра от съвременни и фолклорни танци от България, Африка, Близкия и Далечен изток, демонстрирайки исторически връзки между културите на Азия и Европа. 

Снимка: Евгений Милов

Както и в предишни издания, предвидени са демонстрации на различни бойни изкуства и други източни практики и изкуства: чаена церемония, хайку, икебана, къна, калиграфия, пясъчна мандала и други. Посетителите ще могат да се сдобият с книги, татуировки с къна, екзотични и био храни и най-различни сувенири и спомени. 

Събитието стартира на обяд в 12:30 ч. Викторината на знанието ще започне към 15:30 ч., а танцовата програма – след 17:30 ч. Екипът на феста и участниците са се погрижили да има музика и занимания през цялото време. 

За организаторите Изток в парка е проводник на максимата, че опознаването на себе си и собствения език е най-пълноценно, когато преминава през другите. Фестивалът засвидетелства очарованието на разнообразните култури и пътя на космополитния човек, който откроява себе си, опознавайки другите.