.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Изкуството като терапия за Джим Кери

Евгений Милов | преди 2 години
Vimeo/I Needed Color
Снимка: Vimeo/I Needed Color
Документалният филм "I Needed Color" представя картините на холивудския актьор

Комикът Джим Кери е познат предимно с комичните си роли в киното, но явно не само за Антъни Хопкинг рисуването представлява огромна страст сред холивудските звезди.

Картините в главата на Антъни ХопкинсХоливудският актьор създава впечатляващо изкуство

Кери рисува още от ранна детска възраст, но решава отново да грабне по-сериозно четката и боите едва през 2011-а, когато се чувстват потиснат от дълбоки лични проблеми. Тогава Джим решава, че "се нуждае от цветове" в живота си и отново се обръща към изобразителното изкуство.

Сега 55-годишният актьор прекарва повече време в студиото си, за да почувства отново "независимостта и свободата от рисуването. Никой не ти казва какво можеш или не можеш през цялото време. Има такава непосредственост в него".

"Най-важното нещо в изкуството е да ни държи в настоящето. Когато рисувам или правя скулптури, това сякаш "спира" света около мен. Душата, сърцето и ръцете ми са тотално потопени в процеса, и се чувствам напълно свободен. Мисля си, че чрез създаването отварям "портал" към настоящето, едно абсолютно тихо и спокойно място, истинска хармония с Вселената", споделя актьорът.

"Никога не си сигурен какво означава напълно една картина или скулптура - само си мислиш, че знаеш. Но когато няколко години по-късно я погледнеш, осъзнаваш че картината всъщност ти казва какъв си бил преди това", допълва звездата от "Човек на Луната".

Следващият 6-минутен документален филм "I Needed Color" ще ви отведе в имагинариума на Джим Кери, изпълнен с неонови цветове, артистичен заряд и… Исус Христос.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?