Кристофър Робин е пораснал и работи като...  мениджър рационализация в компания за куфари. Момченцето с къси панталонки отдавна е забравило Стоакровия лес, а жълъдите, които Прасчо му е дал за спомен, са затворени и забравени в малка кутия, заедно с всички спомени от детството. Смъртта на баща му, войната, в която участва дълго време и напрежението в работата са все фактори, заради които Кристофър Робин пораства преждевременно и които са малките гумички, заличили фантазиите за муслони.

"Правенето на нищо често води до най-прекрасното нещо"

Този слоган, абсолютно характерен за философията на Мечо Пух, се повтаря в целия филм. И се оказва решението на най-сложния проблем в работата на порасналия Кристофър Робин. Какъв е проблемът и какво точно е решението обаче, ще видите във филма. Лентата е по кината от 3 август 2018 г. Разпространява се от Forum Film Bulgaria.

Приключенският филм на Дисни Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух е режисиран от номинирания за „Златен глобус“ Марк Форстър (Пътят към Невърленд) по сценарий на Алекс Рос Пери (Golden Exits) и номинираната за „Оскар“ Алисън Шрьодер, по история на Пери, базирана на героите, създадени от А.А. Милн и Е.Х. Шепърд.

"Мечтите си имат цена"

След злополучен инцидент със служебното куфарче, пълно с важни документи,  на Кристофър Робин, Мечо Пух, Прасчо, Йори и Тигъра, излизат от гората и смело навлизат в Лондон, за да върнат обратно изключително важните изгубени вещи. Нали най-добрите приятели винаги ще бъдат до теб!? И тъй като детството никога не бива да свършва, мястото на пораснали Кристофър Робин заема дъщеря му Маделин. Тя е чаровното доказателство за това, че в стремежа си да се харесат на родителите и да задоволят техните амбиции, децата могат да жертват дори собственото си детство. А редно ли е? Не са ли игрите и въображението най-важната част от ранните години?

Юън Макгрегър е чудесен в ролята си на Кристофър Робин. Особено в сцената, в която се бие с въображаеми чудовища, за да докаже, че наистина е... себе си. Понякога наистина трябва да преборим собствените си демони, за да се върнем към същността си.

В България се разпространява със субтитри. Това, както и самото естество на филма, според нас го прави подходящ за деца от 7 години нагоре. Да, по-малките също ще се смеят на падащия, подскачащ Тигър или ще пляскат на песничката му, но едва ли ще попият есенцията на мечопуховската философия, която е едно от най-ценните неща във филма.

С красивите полета с памук и лилави цветове, с мъдрите фрази за щастието и живота, филмът "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух" може да е най-мекото, чувствено и жизнеутвърждаващо нещо, което ще гледате това лято.