Освен "Guns N' Roses", "Iggy and the Stooges" и "Ugly Kid Joe" в рамките на "Sofia Rocks" ще чуем и Godsmack.

Летният фестивал на рока ще се случи на 7 и 8 юли, а "Godsmack" ще ни посвирят през първия ден. Логично - останалите имена ще чуем на втория.

И тъй като много харесваме някои от парчетата им, припомняме малко от биографията на бандата:

През февруари на вече далечната 1995 г. и след 23 годишна кариера на барабанист, Съли Ерна решава да основе нова банда. Една година и няколко рокади на музиканти по-късно Godsmack е вече факт. Съли Ерна, Роби Мерил и Тони Ромбола влизат директно в студиото, за да запишат своето първо CD наречено "All Wound Up". Времето, което им е нужно - един уикенд, а сумата е сао 2600 долара.

В следващите две години групата се подвизава основно на Бостънска сцена, а публиката на "Godsmack" расте с всяко изминало шоу. CD-то им се предава от ръка на ръка в цял Бостън, докато един ден не попада в ръцете на диджей от радио WAAF. Опитното му ухо веднага разпознава сензацията и песента "Keep Away" се завърта в програмата на радиото. 

Малко след успеха на "Keep Away", още с първите припечелени пари Godsmack се връщат в студиото, за да запишат ново парче - "Whatever", което моментално се превръща в новия местен фаворит на същото радио.

Концертите на "Godsmack" в цяла Нова Англия се разпродават до последния свободен билет и през лятото на 1998 година лейбълът Republic/Universal подписва договор с бандата.

Малко след това Джо Дарко е заменен от Томи Стюърт. "All Wound Up" е ремастериран, обложката му е променена, а дебютният албум озаглавен "Godsmack" атакува мазикалните магазини шест седмици по-късно. Започва и първото самостоятелно турне на групата "The Voodoo Tour". Изключително силното сценично присъствие на Godsmack ги отвежда до сцената на престижния "Ozzfest" за две поредни години 1999 и 2000, на европейско турне с "Black Sabbath" и до изява на "Woodstock" през 1999.

През 2000 година "Godsmack" издават втория си албум "Awake". Едноименното парче от този диск доминира в радиостанциите и класациите по продажби през 2000-та и 2001-ва година. Инструменталният трак "Vampires" пък им носи първата номинация "Грами".

През 2002-ра Съли е помолен да направи селекция за саундтрака към филма "Кралят на скорпионите" – трети филм от сагата Мумията. Песента, която "Godsmack" написват и изпълняват специално за филма напълно оправдава заглавието си - "I Stand Alone" става сингъл номер 1 в рок радиостанциите за повече от 14 седмици и рок парче на 2002 година.

След близо четири години на път по концерти и турнета бандата решава да си даде почивка преди да се върне обратно в студиото. Точно по време на тази почивка Шанън Ларкин – приятел на Съли от 15 години, свирил в "Wrathchild America", "AMEN" и "Ugly Kid Joe" е поканен да замени Томи Срюърт в бандата. Музикантите от Godsmack заминават в нов състав за Маями, за да запишат третия си албум. "Faceless", който е издаден през април 2003 и се превръща в най-продаваното заглавие в Америка (в седмицата след издаването си).

Естествено "Faceless" е съпроводен с още едно турне, което продължава 23 месеца. И още две номинации за Грами за "I Stand Alone".

През март 2004 "Godsmack" издават първото си акустично EP - "The Other Side", което включва нови версии на предишните хитове като "Keep Away", "Re-Align" и запомняща се нова версия на "Awake". Този рилийз също дава началото на турне. От огромната сцена поделена с "Metallica", "Godsmack" преминават към интимни, акустични сетове, давайки на своите фенове обяснение на идеята зад "The Other Side".

Бандата издава своя "Godsmack IV" през април 2006-та година, а последния албум "The Oracle" се появява през май 2010.

Мястото? Национален стадион "Васил Левски". Цената? Пълен билет за двудневния фест са от 60  до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)

Промо цените (за първите 100 продадени билета) са съответно:

50 лева – седящи III зона (seated III category)
60 лева – седящи II зона (seated II category)
80 лева – терен (standing regular)
90 лева – седящи I зона (seated I category)
100 лева
– пред сцена (standing Front of stage)

Билетите са в продажба от 10 февруари.