Тази есен бестселърът на Дебора Могак  "Треска за лалета" оживява по впечатляващ начин на голям екран, под вещото ръководство на режисьора Джъстин Чадуик (Другата Болейн) и по сценария на големия драматург сър Том Стопард. 

В ролите са носителката на "Оскар" Алисия Викандер (Момичето от Дания, Джейсън Борн), Дейн Дехаан (Валериан и градът на хилядите планети, Невероятният Спайдърмен 2) и носителите на "Оскар" Кристоф Валц (Гадни копилета) и Джуди Денч (Влюбеният Шекспир, 007 координати: Скайфол). А в ролите влизат още Кара Делевин, Холидей Грейнджър, Джак О‘Конъл и Зак Галифанакис.

Действието в  "Треска за лалета" се развива в Амстердам през XVII в. по време на така наречената „мания по лалетата” – първият регистриран икономически балон в историята. 

Прелестната София (Викандер) е принудена да се омъжи за доста по-възрастния, богат и властен търговец Корнелис (Валц) – брак, който я спасява от бедност, но ѝ носи нещастие. Когато съпругът ѝ наема професионалния художник Ян (Дехаан) да нарисува семейния им портрет, между двамата млади пламва страстна любов. 

За да се измъкнат от здравата хватка на влиятелния търговец, София и Ян рискуват всичко, залагайки на хаотичния пазар на лалета с надеждата, че ще направят много пари и ще успеят да откупят свободата си.

"Треска за лалета" излиза в кината на 27 октомври 2017 г., а дотогава гледайте трейлър на филма с български субтитри от следващото видео: