Стриите, белезите и дори менструацията са неща, които жените обикновено крият. Испанската художничка Кинта Картро обаче не се притеснява от тези несъвършенства и дори ги украсява с цветни бои и брокат.

Нейните произведения, базирани на женската анатомия, целят да създадат любов в сърцата на момичетата, които се притесняват от телата си. По този необикновен начин тя иска да покаже, че нормалните женски характеристики не са неща, от които трябва да се срамуваме. 

Всичко започна като форма на себеизразяване, но после бързо се превърна в критика към света, доминиран от мъжете” – обяснява испанката.

Креативността на Картро е провокирана от нейния труден път към това да обича себе си, което прави посланието й още по-силно. Тя споделя как е прекарала дълги години, мразейки своите стрии и търсейки начин да ги прикрие, но след това мисленето й се е променило.

Осъзнах, че ако не ги приема, отричам себе си. Стриите са част от нашата същност, моменти и живот. Трябва да приемем нашите корени, история и най-вече себе си,” споделя Картро в Инстаграм.