Три тренда, които ще са особено актуални това лято. Става дума за почивка, красота и хранене. Три различни области - една и съща лудост. И трите са с уелнес цел - да се почувствате по-добре, отпочинали, себе си. В коя откривате себе си?

  • Пет места с красиви български езера, които не отстъпват на морето
  • Трябва да посетите тези места, дори да не сте фен на "Игра на тронове"!
  • Съвети за избор на правилната пътна чанта, ако летите със самолет
  • 10 съвета за вашата обиколка с кола из Европа
  • Местата в България, които всеки любител на виното да посети през септември
  • Най-вкусните специалитети от десет любими дестинации
  • 7 продукта за възстановяване на кожата и косата след морската ти почивка
  • 10-те най-добри места, които да посетите в Европа през 2019 г.
  • 6 сексапилни тоалета, с които ще си звездата на всяко лятно парти
  • Пет живописни екопътеки, перфектни за уикенд бягство

Гушкане на крави

Тази уелнес процедура се предлага планинската ферма в северната част на щата Ню Йорк Mountain Horse Farms. Струва $70, а сесията е 60-минутна. Кравите имат телесна температура, която е малко по-висока от тази на хората, а сърдечната им честота е по-ниска от нашата. Гушкането на крави действа релаксиращо. Според PubMed, има доказателство, че хората могат да намалят нивата на стреса, когато са в близост до животни. Собствениците на фермата споделят, че животните усещат какво се случва вътре в човека, дали е щастлив, тъжен, притеснен или развълнуван, при това без да го осъждат. Терапията може да помогне за изграждане на самоувереност и за преодоляване на страхове. 

Big Bush 

Разкошът на този нов тренд идва от това да бъдеш жена, която обича и се грижи за всички свои части. С други думи - вагината е нещо красиво.

Вече има специална гама продукти, предназначени за поддържане на окосмяването между краката на жената. Да се грижиш за себе си не означава само да оформяш веждите, да лакираш ноктите и да нанасяш слънцезащита на деколтето. Вниманието към вагината не се свежда само до балансирано рН. Жените започват да показват космите на тялото си все повече и това се отразява в рекламите и комуникационните стратегии. Ако преди това е било приемано за тема табу, то сега свободата в това отношение е много по-голяма. От кампанията Project Body Hair на марка Billie до реклама на Adidas с жена с космати крака - марките все повече се ориентират към това жената да е красива в своята естественост. 

Карфиолена мания

Ядете ли карфиол? Туршия, заедно с моркови и домати, е най-разпространеният начин за консумиране на карфиол в България. Манията по карфиола обаче се засилва и той се консумира в много и различни варианти - основа за пица, допълнение към ориз или ризото, пюре. От него вече се правят сирене, бисквити, гевреци, чипс и крекери. Той е един от най-добрите приятели на вегетарианците. 

Снимка: iStock

Все по-нарастващата популярност на растителни, безглутенови и нисковъглехидратни диети е основна причина за високото търсене на т.нар. "алфа-брашна". Карфиолът е чудесен избор за хора, които са диабетици или избягват рязкото скачане на гликемичния индекс. С брашно от карфиол спокойно може да си приготвите пици, хляб и ориз, без да променяте нивата на кръвната си захар.