Феновете на Godsmack ще могат да доведат приятел със себе си на първия ден от феста Sofia Rocks 2012  като компенсация за разочарованието им от внезапното разболяване на вокала Съли Ерна.

Oтпадането на Godsmack от програмата на Sofia Rocks 2012, ще бъде компенсирано от организаторите на фестивала с жест към феновете на групата - всеки от тях ще може да доведе със себе си приятел на първия ден от фестивала

На влизане придружителите ще получават специални гривни, с които ще имат възможност да гледат безплатно всички групи от програмата за 7 юли 2012-та. За втория ден на феста – 8 юли 2012-та, влизането в стадиона ще става само с валиден билет, който важи за един човек.   

При влизане на стадиона титулярите на билета ще получават гривна, която ще валидира достъпът им и на втория ден. Всички трябва да пазят своите билети за всяко следващо влизане в стадиона, както и за удостоверяване на достъпа до различните ценови зони. Пълният билет за двата дни на фестивала е на цена от 60 лв. до 120лв.

Припомняме, че причината за отпадането на Godsmack от феста е невъзможността на фронтмена и вокал Съли Ерна да продължи изявите си на оставащите дати от предварително обявеното европейско турне.

Децата до 10 годишна възраст ще имат свободен достъп до фестивала, но само с придружител над 18 години. Непълнолетните лица над 10 години влизат с билет и придружител над 18 годишна възраст. Декларация за придружител може да се попълни предварително и да се носи на място за по-бърз достъп до стадиона. Тя може да бъде намерена на сайта на Болкън Ентъртейнмънт.

Както всяка година Sofia Rocks 2012 предвижда специална рампа за феновете с ограничени физически възможности. Хората с увреждания ще имат достъп до рампа за по-добра видимост през специално обособен вход на стадиона. Достъпът до рампата трябва да се заяви предварително на телефоните посочени в сайта на Болкън Ентъртейнмънт. Придружителите на хора с инвалидни колички влизат безплатно.