.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Áга" на Милко Лазаров е българското предложение за "Оскар" за чуждестранен филм

Евгений Милов | преди 5 дни
Áга
Миналата година "Áга" на Милко Лазаров спечели наградата за най-добър филм на кинофестивала в Сараево

Филмът "Áга" на режисьора Милко Лазаров беше избран за българско предложение в надпреварата за наградата на Американската филмова академия "Оскар" за чуждестранен филм от националния съвет за кино с председател Владимир Андреев.

Историята в "Áга" ни пренася далеч на север Седна и Нанук мечтаят семейството им отново да се събере. След смъртта на жена си Нанук извървява дълъг път, за да намери дъщеря си Áга, заминала преди години.

Áга

Милко Лазаров завършва кино и телевизионна режисура в НАТФИЗ в класа на проф. Владислав Икономов. Преподава "Експериментално кино и инсценизация" в НАТФИЗ. Дебютният му филм "Отчуждение" е отличен с две награди в официалната селекция на "Дни на Венеция", Венециански МФФ 2013.

Освен режисьор на "Áга", Милко Лазаров е и съсценарист заедно със Симеон Венциславов. Филмът е с участието на Михаил Апросимов, Феодосия Иванова, Галина Тихонова, Сергей Егоров, Афанасий Килаев.

Áга

"Áга" (2018) е копродукция на България/Германия/Франция. Миналата година "Áга" на Милко Лазаров спечели наградата за най-добър филм в Сараево, грабвайки голямата награда на фестивала - "Сърцето на Сараево".

"Áга" на Милко Лазаров спечели наградата за най-добър филм в СараевоФилмът грабна голямата награда на фестивала - "Сърцето на Сараево"

Премиерата на "Áга" беше през февруари 2018 г. в основния конкурс (извън състезанието) като закриващ филм на Берлинале, а през март откри официално 22-ото издание на София Филм Фест.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?