На 6 юни за първи път у нас пристига една от най-горещите формации на испанската музикална сцена в момента – Fuel Fandango.

Българската публика ще се запознае с тях в пълния блясък на живото им шоу, в което певицата Nita и продуцентът и дижей Ale Acosta представят музиката си съвместно с барабаниста Carlos Sosa. Без да ви бавим, чуйте сами за какво иде реч:



Fuel Fandango се събират в края на миналото десетилетие и още първият резултат от общата им работа предизвиква огромен интерес у феновете -бандата осъществява 70 концерта само за няколко месеца, а едноименното им EP е изтеглено 15 000 пъти. Разбира се, следва дебютен студиен албум, включващ 13 песни - вкусен коктейл от танцувални стилове, подправени с фламенко и мастерирани от лондонското гуру Simon Davey, работил с Depeche Mode, Bjork и Chemical Brothers.


Музиката им е комбинация от модерна електроника и винтидж усещане, придадено от широко жанрово разнообразие от фънк, рок, поп, синтезатори, китари (испански и електрически), барабани и гласовете на Нита и Але. Всичко това и на живо звучи особено интересно, защото  ще има и специалната сценография, която групата изисква за всеки свой спектакъл.

Концертът се организира съвместно от Посолството на Кралство Испания у нас и Fusion Embassy. Билетите вече са в продажба на цена от 10 лева. Мястото е клуб Блендер.

На 6 юни 2012 в клуб Blender по покана на Посолство на Кралство Испания и Fusion Embassy в България за първи път пристига една от най-горещите формации на испанската музикална сцена в момента – Fuel Fandango.

Българската публика ще се запознае с тях в пълния блясък на живото им шоу, в което певицата Nita и продуцентът и дижей Ale Acosta представят музиката си съвместно с барабаниста Carlos Sosa.

Fuel Fandango се събират в края на миналото десетилетие и още първият резултат от общата им работа предизвиква огромен интерес у феновете - Fuel Fandango осъществяват 70 концерта само за няколко месеца, а едноименното им EP е изтеглено 15 000 пъти. Разбира се, следва дебютен студиен албум, включващ 13 песни - вкусен коктейл от танцувални стилове, подправени с фламенко и мастерирани от лондонското гуру Simon Davey, работил с Depeche Mode, Bjork и Chemical Brothers.

Музиката в него разтапя със слънчеви мелодии, горещи, като пясъка по испанските плажове, опияняващи като сангрия и страстни, като танци в лятна нощ. Звукът на Fuel Fandango е комбинация от модерна електроника и винтидж усещане, придадено от широко жанрово разнообразие от фънк, рок, поп, синтезатори, китари (испански и електрически), барабани и гласовете на Нита и Але.

Всичко това на живо е особено взривоопасно, а преживяването за публиката е още по-наситено от специалната сценография, която групата изисква за всеки свой спектакъл.

Разбира се, организаторите на концерта им в България подготвят изненади в тази насока, които тепърва ще разкриват!

Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim на цена от 10 лева.