Най-доброто от виртуалния фотографски Facebook проект PEOPLE OF SOFIA/ХОРАТА НА СОФИЯ/ вече е и на хартия. В луксозното издание са селектирани знакови портрети и истории, а също и непубликувани досега кадри и текстове. Официалната премиера на книгата ще се състои на 10 декември, в зала 8 на НДК, от 18 ч., в рамките на Панаира на книгата. Книгата е двуезична - на български и на английски език, и съдържа над 220 фотографии.

PEOPLE OF SOFIA e уникален фотографски проект, вдъхновяваща колекция от емоции и парченца живот, уловили духа на града. Стартира през 2009 г. като фотоалбум в личния Facebook профил на автора Вихрен Георгиев. С времето пораства и се превръща в сайт с над 2000 фотографии и близо 80 хиляди последователи в социалната мрежа.

Герои на PEOPLE OF SOFIA са всички – обикновените и ярките, носталгичните и модерните, младите и старите. „Това е книга за хората”, коментира Вихрен Георгиев. „За това, че всички сме хора, но всеки е индивидуалност, има своите различия, които правят улиците и света по-интересен. И трябва да ценим и уважаваме това.”