За осма поредна година международният "A to JazZ Festival" ще се проведе в София. В дните от 6 до 8 юли едно от най-големите и очаквани музикални събития на столицата традиционно ще се разположи в красивия Южен парк 2, а организаторите отново планират да препълнят зелената поляна с почитатели на джаза и свързаните с него жанрове. 

Снимка: Евгений Милов

Над 25 000 души от страната и много чуждестранни гости посетиха предишното издание на фестивала, за да се насладят на популярното шведско трио Dirty Loops, феноменът на съвременния джаз Robert Glasper Experiment, изключителният Christian McBride и още много други артисти от Европа и България. Програмата на "A to JazZ" включваше и детска образователна програма, специален фестивален щанд, пъстър арт-базар, барове с коктейли и хапване, както и луди джем сешъни до сутринта. 

В програмата на "A to JazZ Festival" 2018 и тази година място ще намерят едни от най-големите имена от световната, българската и европейска джаз сцена, както и много нови възможности за още по-приятно джаз иживяване под открито небе. Входът за "A to JazZ Festival" 2018 по традиция е свободен, скоро очаквайте повече подробности за джаз фестивала!