.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Фейсбук - място, където да накарате всички да си мислят, че живеете страхотно

Евгений Милов | преди 51 седмици
Instagram/Mike Campau
Снимка: Instagram/Mike Campau
И още иронични примери за анти-социалните мрежи в съвременния свят

Социалните мрежи обещаваха да направят света едно добро и по-свързано място, но десет години реалността е обратната - Фейсбук, Инстаграм и прочее правят хората все по-нещастни и разделени един от друг. Всяка социална мрежа си има различни плюсове и минуси, проблеми и въздействие върху обществото като цяло - както за добро, така и за лошо. 

Затова дигиталният артист Майк Кампау използва снимки на празни паркинги от банки за изображения, които символизират изолираните публикации на потребителите, но поставени върху стълбове, така че лесно да могат да бъдат забелязани от много хора.

Чудесна метафора на социалните мрежи, нали? Ето как артистът от Сан Франциско хитроумно успява да представи като анти-социални мрежи популярните Фейсбук, Инстаграм, Туитър, Snapchat, LinkedIn и Behance в проекта "ANTISOCIAL".

Който впоследствие споделя в социалните мрежи, разбира се - за да е пълна иронията с тези празни места, пълни с претенции. Вижте за какво става дума:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
За или против секс на първа среща?