Любимите на целия свят комедийни актриси от последните години – Тина Фей и Ейми Полър, са отново заедно тази Коледа и канят зрителите на един последен щур ученически купон..., макар и на 40. Пиперливата комедия, издържана изцяло в стила на ударното комедийно дуо, разказва историята на две сестри, които трябва да разчистят детската си стая, за да може родителите им да продадат дома. В опит да си спомнят славното минало, отчуждените сестри правят един последен „ученически” купон, който се превръща в катарзиса, от който всички имат нужда.

Едно истинско бедствие, забъркано от две сестри, които си спомнят миналото, а от там излизат и много потиснати спомени. Позната на много момичета ситуация, в която едната сестра е естествена, напориста и готина, а другата - доста по-свита. Дали алкохолът ще помогне на притеснителната русокоса сестра най-после да даде всичко от себе си на този последен купон и чии гащи ще горят в пламъци?

Премиерата на Сестри на макс в България е на 25 декември.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Тина Фей е позната на публиката от сериала Рокфелер Плаза и филма Гадни момичета. Заедно с Джими Фалън и Уил Фарел е ко-водещ, както и главен сценарист на едно от най-популярните вечерни предавания в САЩ Saturday Night Live. Ейми Полър е позната на зрителите в България с ролите си в Гадни момичета и сериала Развитие в застой. Озвучавала е редица анимации, сред които хитовата в момента в целия свят Отвътре навън, Алвин и чипоносковците 1 и 2, Шрек Трети, сериалите Спонджбоб Квадратни гащи, Семейство Симпсънс и много други. Дуетът Фей-Полър притежава стархотно сценично присъствие и тази година води церемонията по връчване на наградите Златен глобус за трета поредна година.

Фей е продуцент, заедно с Джей Роуч (поредицата Запознай се с нашите) и Джон С. Лайънс (Остин Пауърс и Златния член), а Полър е изпълнителен продуцент, заедно с Джеф Ричмънд и Брайън Бел. Сценарият е на Пола Пел (телевизионните Saturday Night Live, Рокфелер плаза). Режисьор е Джейсън Мур, известен у нас с филма Перфектният ритъм и сериала Съпруга-трофей.