.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

„Джаз историите" на Jazz FM излизат на открито

LadyZone.bg | преди 15 седмици
Джаз артист
Проектът, който разказва историята на жанра в България, гостува на джаз фестивала в Стара Загора

Джазът се ражда по бреговете на Щатите през първата половина на ХХ век. Жанрът бързо печели много сърца с новаторското си звучене. Всяка песен на джаз изпълнителите разказва емоциите на музиканта. Мелодиите бързо рисуват щастлива усмивка по лицата на слушателите, но има и такива, които разказват тъжни истории. Джаз импровизациите оставят чувство на безграничност в съзнанието - сякаш всяка емоция може да бъде вплетена в джаз нотите.

Българската джаз музика не отстъпва място на чуждестранната. Радио Jazz FM има проект, който разказва историята на жанра в България. Записи от предаването "Джаз истории", което се излъчва всеки петък от 22 ч., ще бъдат част от „Джаз форума Стара Загора“ тази година. Те ще бъдат представени от инициатора на проекта и директор на радиото Светослав Николов. Множеството известни джаз артисти като Лени Вълкова, Милчо Левиев, акад. Васил Казанджиев и др. ще бъдат част от тазгодишното събитие.

Светослав Николов

Днес (6.06) започват концертите на старозагорския фестивал, а представянето на историите на големите български джаз имена ще бъде на 7 юни от 17:30 в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Вход за всички събития ще бъде свободен.

По време на фестивала за първи път в България ще гостуват и международно известни джаз изпълнители. Цялата програма можете да разгледате тук. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?